Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt, hieronder vind je de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Scroll dan naar beneden en neem contact met ons op. We helpen je graag.

 

 

Algemeen

Hoe weet ik of een studie aan de kunstacademie voor mij geschikt is?

Wij vinden het, net als jij, belangrijk dat je de opleiding kiest die bij je past. Daarom ontmoeten we je graag op onze open dag/avond. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende open dagen.

Wanneer is het open dag bij St. Joost?

Tijdens de open dagen van St. Joost School of Art & Design ben je van harte welkom om onze academie te bezoeken, de werkplekken van de studenten te bekijken, gericht vragen te stellen aan studenten en docenten en de sfeer van de locatie(s) te proeven. Klik hier om te zien wanneer de eerstvolgende open dag op de planning staat. 

Zijn de opleidingen die St. Joost aanbiedt erkend?

Ja. De opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands – Vlaamse Accreditatie Organisatie NVAO. Op het getuigschrift dat je na afronding van je studie ontvangt staat de titel Bachelor of Arts (bacheloropleiding).

Hoe ontvang ik meer informatie over een studie aan St. Joost?

Wil je meer weten over één van de studies? Ga dan naar deze pagina. Alle benodigde informatie vind je op deze website. Mocht je toch nog specifieke vragen hebben over je studie, stuur dan een mail naar meetus.stjoost@avans.nl.

Op welke locatie vind ik mijn studie?

Art & Research: Breda & Den Bosch

Design:
New Design & Attitudes: Breda & Den Bosch
Illustrated & Animated Storytelling: Breda & Den bosch
Photography, Film & the Digital: Breda 

Je kunt Photography, Film & the Digital alleen in Breda studeren. De andere studies zijn op beide locaties te volgen. 

 

Kan ik ook een cursus of studie deeltijd volgen?

Alle hbo bachelor- en masteropleidingen van St. Joost School of Art & Design zijn voltijdstudies. Het is helaas niet mogelijk een cursus of studie in deeltijd te volgen. Wel is er de vooropleiding New Creators.

Aanmelden & Toelating

Hoe meld ik mij aan voor een studie bij St. Joost School of Art & Design?

Wil je je aanmelden bij St. Joost School of Art & Design? Dan is het goed om te weten dat we een toelatingsprocedure hebben. Meld je zo snel mogelijk aan voor de opleiding, bij voorkeur voor 1 mei (ook daarna kun je je nog aanmelden). Zo heb je voldoende tijd om het selectieassessment voor te bereiden. Daarnaast heb je dan nog tijd om je voor een andere opleiding in te schrijven, mochten we je niet toelaten of als je voor een andere opleiding kiest. 

Je meldt je aan voor een opleiding via Studielink.nl. Je logt in met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer vijf werkdagen. In Studielink zie je de status van je aanmelding en lees je welke acties van je worden verwacht. 

 

Welk profiel moet ik kiezen voor een opleiding aan St. Joost?

Ben je (binnenkort) in het bezig van een havo-, vwo-, of mbo (niveau 4) diploma? Dan nodigen we je graag uit om je aan te melden voor één van onze opleidingen. Je bent met elk profiel toelaatbaar. 

Hoe ontvang ik een uitnodiging voor een selectieassessment?

Allereerst meld je je aan in Studielink. 
Zodra je aanmelding bij ons binnen is en je hebt alle opdrachten voltooid dan ontvang je een uitnodiging voor het selectieassessment. 

Financiën

Heb ik recht op studiefinanciering als ik een opleiding aan St. Joost volg?

Mogelijk heb je recht op studiefinanciering. Kijk op je in aanmerking komt en welk bedrag je mogelijk kunt lenen op de website van Duo. 

Kan ik het collegegeld in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Je schrijft je in via Studielink. In Mijn Studielink verschijnt onder ‘Mijn To Do lijst’ de actie ‘Voer je betaalgegevens in’. Je voert daar je gegevens in en geeft aan hoe je het collegegeld wilt betalen. Zorg ervoor dat je digitale machtiging vóór 1 september bij Avans Hogeschool binnen is. Ben je te laat, dan ben je namelijk niet ingeschreven als student bij St. Joost School of Art & Design. Pas nadat je inschrijving helemaal compleet is, mogen wij collegegeld incasseren. Je geeft in dit geval een digitale machtiging af voor incasso in 9 termijnen. Let op: je betaalt hierbij € 24,- incassokosten. Je machtiging is geldig voor 1 studiejaar. 

Hoeveel betaal ik aan collegegeld?

Je kunt de hoogte van het collegegeld uitrekenen via de collegegeldmeter van Avans.