Verbreed je blik en kies je eigen focus

Minor

In de eerste helft van je derde studiejaar volg je een minor. Dit programma duurt een half jaar en is een aanvulling op je hoofdstudie. Je kiest een programma dat bij jou past. Dit kan een minor binnen St. Joost School of Art & Design zijn, maar ook op een andere kunstacademie, bij een andere instelling in Nederland of één van de Erasmus partners in het buitenland. Je onderzoekt je hoe je de opgedane fotografische en filmische basiskennis op een constructieve manier inzet in samenwerkingsprojecten met andere disciplines.

Stage lopen

Na de minor breekt de fase van de studie aan waarin je onderzoekt wat voor fotograaf en/of filmmaker je wilt worden. Je doet beroepservaring op buiten de academie door een stage te lopen en/of aan opdrachten van externe partners te werken. Daarnaast initieer en realiseer je een eigen project of start je je visuele en theoretische onderzoek voor je afstuderen op. Zo verfijn je jouw eigen toon en handschrift.

Studievoorbeeld: Prosopagnosie

Prosopagnosie, beter bekend als gezichtsblindheid, is een neurologische aandoening waarbij je geen gezichten kan herkennen of onthouden. In sommige gevallen kan iemand zichzelf niet eens herkennen in de spiegel. Door middel van een proces van voornamelijk beeldende experimenten probeerde ik vorm te geven aan deze aandoening en tegelijkertijd mijn eigen makerschap te onderzoeken. 'Prosopagnosie' is het laatste experiment en conclusie van het onderzoek.

Jasper Loos, 3e jaar Film

Meer studievoorbeelden

Bekijk het programma van de andere jaren: