In onze studie Photography, Film & the Digital draait het om het vertellen van verhalen. Alleen bij St. Joost School of Art & Design Breda maak je binnen één studie kennis met zowel fotograferen als filmen! Met de inzet van digitale media zijn er bovendien veel meer mogelijkheden om fotografie en film te combineren.
We zoeken studenten die zich willen uitspreken over de wereld om hen heen, wat hen opvalt, wat ze belangrijk vinden en waar zij andere mensen bewust van willen maken. Wij helpen je om je mening te vormen en beelden te maken die een verhaal vertellen.
Vervolgens leer je het juiste platform te kiezen om je verhaal onder de aandacht van het publiek te brengen. Zo creëer je als maker je eigen beeldtaal en ontwikkel je je positie om je te onderscheiden in het toekomstige werkveld.
We leren je kritisch te kijken naar de beelden die je overal tegenkomt: in musea en in bioscoopzalen, op (sociale) media, in kranten en tijdschriften, maar ook op bewakingscamera’s in de openbare ruimte. Om over die beelden te kunnen denken, lees je teksten van (media)filosofen, doe je onderzoek naar werk van beeldend kunstenaars, fotografen en filmmakers en leer je je eigen ideeën daarover te verwoorden.
Breda
Door de digitalisering van fotografie en film groeien deze media verder naar elkaar toe. De grenzen van de media worden als het ware opgerekt. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor fotografen en filmmakers, om op eigenzinnige manieren en via minder voor de hand liggende kanalen hun verhalen te vertellen.
"Tijdens deze studie leer je op hele andere manieren kijken naar de werkelijkheid en nadenken over de mogelijkheden van fotografie en film. Je leert om op jouw manier jouw boodschap te laten zien." — Joris Verleg, alumnus bij Photograpy, Film & the Digital
Wij noemen dit ‘The Digital’. Zo kun je als maker spelen met de mogelijkheden van interactieve online vertellingen en VR, waarin de toeschouwer zelf een rol krijgt. We leren je de beginselen van programmeren en coderen om je te verhouden tot onze digitale wereld. Met je studiegenoten experimenteer je met digitale (vaak interactieve) technologie in onze studio’s en techlabs en je verkent zo veel mogelijkheden.
Een aantal projecten om te laten zien hoe je samenwerkt en jezelf ontplooit tijdens de studie.
De voorbereiding op de toekomst zit bij onze academie goed in elkaar. Veel van onze studenten starten na hun studie als zzp’er of beginnen hun eigen bedrijf. Vaak combineren ze verschillende werkzaamheden. Daar komt bij dat kunstopleidingen al jaren in de top drie van werk na studie binnen zes maanden staan. Deze cijfers zijn ver boven het landelijk HBO gemiddelde.
Onze studenten komen met creativiteit en verbeeldingskracht niet alleen in de kunsten en de creatieve industrie terecht, maar ook in educatie, bedrijfsleven en bij de overheid. Ze kijken vanuit een brede blik, zijn ondernemend en kritisch ingesteld en hebben een onderzoekende houding. Studeer je bij ons af, dan ben je klaar voor de toekomst.
Wil je verder studeren? Bij het Master Institute of Visual Cultures bieden we masteropleidingen aan die goed aansluiten op onze bacheloropleidingen en waarmee je je verder kunt specialiseren.
Over welk onderwerp wil je meer weten?
Aanmelden voor de studie doe je via Studielink. Let op: voor deze studie vindt een selectie plaats op basis van een assessment.
De data waarop je toelating kunt doen zijn als volgt.
Ontmoet docenten en studenten op onze Open Days in januari. We geven (online) presentaties, tours, je leert de werkplaatsen kennen en kunt meer te weten komen over onze studies.