Hoe ziet een week eruit?

Tijdens je studie New Design & Attitudes werk je met je klas in een studio waarin je een werkplek hebt. In de projectlessen ben je bezig met opdrachten onder begeleiding van docenten die ook werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

Het lesprogramma van New Design & Attitudes
Het lesprogramma van New Design & Attitudes

Theorie- en praktijklessen

We leren je onderzoek doen om te komen tot een ontwerp. Je experimenteert tijdens innovatielessen met nieuwe ontwikkelingen uit het vakgebied, of zet bekende technieken zoals datavisualisatie en 3D-modelling anders in. Ook volg je lessen visuele expertise om tot je eigen beeldtaal te komen en deze verder te verfijnen. Je ontwerpt bijvoorbeeld een tentoonstelling en zet in je werk innovatieve technologie als scripting, coding, augmented en virtual reality in naast traditionele technieken. De theorielessen zijn verweven met de opdrachten en thema’s uit de praktijklessen. Zo leer je onderzoek doen en communiceren over je project. Ook ontdek je hoe je jouw werk en jezelf als ontwerper positioneert in de wereld om je heen. 

Aan de hand van tutorials ontwikkel je je specifieke vaardigheden verder. Je experimenteert in onze labs, studio’s en werkplaatsen met zowel oude als nieuwe, innovatieve en misschien wel biobased materialen. Aanvullende trainingen en lessen studieloopbaanbegeleiding helpen je om je studie eigen te maken en aan te sluiten op de beroepspraktijk.

Het lesprogramma van New Design & Attitudes
Het lesprogramma van New Design & Attitudes
Het lesprogramma van New Design & Attitudes

Experimenteren tijdens workshops

Twee keer per jaar neem je deel aan een workshopweek. Je kiest dan zelf welke workshops je wilt volgen om je studie verder vorm te geven. Voorbeelden hiervan zijn: Spacewalkers (een ruimtelijke constructie in tijd en beweging: een experimentele prototyping workshop), 3D Textile (ontwerpen vanuit materiaal en techniek), Design activisme (publiceren in de publieke ruimte) en Stop worrying and learn to love the code (codeer je eigen portfolio website).

Studieloopbaanbegeleiding

Tijdens studieloopbaanbegeleiding (SLB) leer je een sociale en fysieke werkomgeving op te bouwen die past bij je werkproces. Tijdens de lessen ontwikkel je een professionele houding en leer je je studie op een professionele manier te organiseren. Samen met je SLB-docent onderzoek je je ideale studieproces en hoe je dit vorm kunt geven. Naast klassikale bijeenkomsten zijn er inloopspreekuren waarin je op afspraak je studievoortgang met de SLB-docent bespreekt.

Hechte community

Je werkt veel samen met andere studenten aan opdrachten en zo vorm je een hechte vertrouwde community, ook buiten de studie.