Leer studeren aan de kunstacademie

Persoonlijke ontwikkeling

Zodra je start in het eerste jaar, begeleiden en coachen we je intensief bij het maken van keuzes en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo ga je straks als ondernemende professional aan het werk. Dit betekent: regelmatig gesprekken met docenten, intensieve studiebegeleiding door coaches en ruimte om zelf invulling te geven aan je onderwijsprogramma. Wij geloven er namelijk in dat jij zélf het beste je toekomst kunt vormgeven.

Jaar 1 New Design & Attitudes
Jaar 1 New Design & Attitudes
Jaar 1 New Design & Attitudes

Wat leer je?

In het eerste jaar volg je drie projectlijnen: Bronnen en makerschap, Zintuigen en makerschap en Eigen blik en makerschap. Hierin leer je op verschillende manieren naar de wereld te kijken en vanuit je eigen beleving beeld te maken. Je gaat aan de slag met materialen, technieken, vorm en inhoud van beeld. Belangrijke drijfveren hierbij zijn nieuwsgierigheid en plezier in het maken. Je experimenteert met vormen van maken en krijgt werkplaatsinstructies en volgt workshops en werkcolleges. Er is veel aandacht voor het leren studeren aan de kunstacademie, voor je beeldende ontwikkeling, voor het maken van je studiekeuze en voor het ontwikkelen van een professionele studiehouding.

Ontwikkelen design attitude

Je leert de basisbeginselen van ontwerpen voor en met mensen, vanuit verwachtingen en behoeften. Je experimenteert met vorm en inhoud en verkent de vormgevingsaspecten als kleur, materiaal, interactie en het werken met schaal. Je gaat vanuit jouw design attitude in op vraagstukken die relevant en urgent zijn voor jou en de samenleving. Hierbij ontdek je dat je je als ontwerper op verschillende manieren kunt positioneren ten opzichte van de wereld om je heen.

Bekijk het programma van de andere jaren: