Minor keuzeprogramma St. Joost School of Art & Design

Introductie

St. Joost School of Art & Design biedt vier Engelstalige minoren aan derdejaarsstudenten van de eigen academie en van andere Nederlandse universititeiten en Hogescholen en voor buitenlandse studenten. Een minorprogramma duurt een half jaar (van september tot en met januari) en is een aanvulling op je hoofdstudie. Volg je een minor bij St. Joost School of Art & Design, dan leer je om vanuit jouw makerschap te kijken naar wat er speelt in onze samenleving. Je kunt je verdiepen op het gebied van engagement, interactie, de dag van morgen of storytelling.

Minor/exchangeprogramma's: 

  • Arts & Humanity 
  • Arts & Interaction 
  • Speculating the Future
  • Research in Immersive Storytelling samen met Avans)

Download Syllabus

Voor wie?

Onze minorprogramma's zijn geschikt voor bachelorstudenten van een studie beeldende kunst, grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp,  illustratie, animatie, fotografie, film, journalistiek, mediastudies, culturele studies, politicologie, of een andere relevante studie die een link heeft met de thema's van de minors. 

Work
Previous Next

Werkvormen

Tijdens de minor werk je samen met studenten van andere studierichtingen aan een project. Je doet onderzoek en maakt werk, in opdracht, autonoom of een combinatie van beide. Ook werk je samen met bedrijven, instellingen of organisaties. Tijdens de minor leer je om je professioneel te presenteren en ervaar je wat je met jouw werk voor anderen kunt betekenen. Iedere minor heeft een eigen theorieprogramma, waarin verschillende denkers en makers aan bod komen. In workshops wordt geëxperimenteerd met bepaalde werkmethoden, technieken of materialen. Verder doe je doorlopend onderzoek naar jouw beeldconcept, thematiek en positionering.

Arts & Humanity minor keuzeprogramma
Minor Arts & Interaction
Students at work

Meer informatie

Studeer je bij St. Joost School of Art & Design dan is er een interne aanmeldprocedure. Studeer je bij een Nederlandse universiteit of hogeschool studeert en wil je bij St. Joost - Avans Hogeschool een minor volgen? Meld je aan voor deze minor via Kies-op-Maat. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je meer informatie over de aanmeldingsprocedure. De selectie vindt plaats op basis van een studieplan, een portfolio en een motivatiebrief. 

  • Minor St. Joost School of Art & Design: 30 EC
  • Duur minor: augustus-januari
  • Taal: Engels
  • Studiepunten: 30 EC
  • Studie-uren: 840 uur
  • Datum aanmelden voor KOM studenten: 1 juli 

Wil je weten of je met jouw studie kunt deelnemen aan een van de minors of heb je vragen over het programma? Neem dan contact op het met St. Joost minorteam