Hoe ziet een week eruit?

Hoe ziet een week eruit?

Iedere student Illustrated & Animated Storytelling heeft een werkplek op de academie. Hier werk je zelfstandig of in samenwerking met je klasgenoten aan je projecten. Daarnaast experimenteer je in onze labs, studio’s en werkplaatsen.

Studenten Illustrated & Animated Storytelling aan het werk

Lessen

Elk semester van de studie Illustrated & Animated Storytelling begint met een introductieweek. Hierdoor krijgt je project een vliegende start. In de reguliere lessen werk je aan projectopdrachten onder begeleiding van docenten uit de beroepspraktijk. Daarnaast krijg je tekenles, les in het maken van een animatie en theorielessen over hoe je een verhaal vertelt en wat daar verder bij komt kijken. 

Workshopweken

Je volgt videotutorials in animatiesoftware en werkt in het techlab, de werkplaats waar je de verbinding maakt tussen kunst en (digitale) technologie. De normale lesweken worden drie keer per jaar aangevuld met een workshopweek. Je kiest uit een divers aanbod van workshops zoals: sounddesign, acteren voor beeldmakers, muurschilderingen maken en creatief schrijven. Zo leg je zelf accenten in je studie.

Studieloopbaanbegeleiding

Tijdens studieloopbaanbegeleiding (SLB) leer je een sociale en fysieke werkomgeving op te bouwen die past bij je werkproces. Tijdens de lessen ontwikkel je een professionele houding en leer je je studie op een professionele manier te organiseren. 

Hechte community

Je werkt veel samen met andere studenten aan opdrachten en zo vorm je een hechte en vertrouwde community, ook buiten de studie.