Basisprincipes en ontdek jouw voorkeur

Wat leer je?

Je leert de basisprincipes van storytelling en gaat daar actief mee aan de slag vanuit je eigen verbeelding. Je krijgt les in illustratie- en animatietechnieken, waarbij je voor beide zowel analoog als digitaal werkt. Je maakt kennis met diverse soorten software. Je maakt beeld aan de hand van een bestaand verhaal aan het begin van jaar 1 en vertelt je 1e eigen verhaal in beeld ook al in het 1e jaar. Je maakt kennis met de reikwijdte van de studie: visual fiction, visual journalism en visual education komen aan bod zodat je je al een beeld kunt vormen van waar jouw voorkeur ligt. Je experimenteert daarvoor met verschillende manieren van maken en onderzoeken en we verkennen het werkveld waarbinnen onze oud-studenten werkzaam zijn.

Welke lessen krijg ik in het eerste jaar?

In het 1e jaar volg je samen met studenten van andere studies gezamenlijke workshops en theorielessen. Daarnaast krijg je les in:

  • Onderzoek en project: hier maak je werk en doe je onderzoek naar de beste vorm en het werk van andere makers
  • Techniek en bewegend beeld: hier maak je kennis met de basisprincipes van bewegend beeld en experimenteer je met een diversiteit aan technieken
  • Tekenen: hier leer je basis van teken- en schildervaardigheden
  • Theorie: we nemen je mee in voor Illustrated & Animated Storytelling belangrijke theorie, zoals kunstgeschiedenis, designtheorie, filosofie en verhaaltheorie.

Bekijk het programma van de andere jaren: