Leer studeren aan de kunstacademie

Persoonlijke ontwikkeling

Zodra je start in het eerste jaar, begeleiden en coachen we je intensief bij het maken van keuzes en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo ga je straks als ondernemende professional aan het werk. Dit betekent: regelmatig gesprekken met docenten, intensieve studiebegeleiding door coaches en ruimte om zelf invulling te geven aan je onderwijsprogramma. Wij geloven er namelijk in dat jij zélf het beste je toekomst kunt vormgeven.

Wat leer je?

In het eerste jaar volg je drie projectlijnen: Bronnen en makerschap, Zintuigen en makerschap en Eigen blik en makerschap. Hierin leer je op verschillende manieren naar de wereld te kijken en vanuit je eigen beleving beeld te maken. Je gaat aan de slag met materialen, technieken, vorm en inhoud van beeld. Belangrijke drijfveren hierbij zijn nieuwsgierigheid en plezier in het maken. Je experimenteert met vormen van maken en volgt onder meer werkplaatsinstructies, workshops en werkcolleges. Er is veel aandacht voor het leren studeren aan de kunstacademie, je beeldende ontwikkeling, het maken van je studiekeuze en voor het ontwikkelen van een goede studiehouding. 

Propedeuse introductie tekenen Bronnen en makerschap

Je leert de basisbeginselen van visual storytelling, de kunst om een verhaal pakkend in beelden te vertellen. Je experimenteert met het communiceren in enkelvoudig, serieel en bewegend beeld. Ook maak je kennis met visual fiction, waarbij je als maker een beeldend verhaal verzint met personages en situaties over gebeurtenissen die niet werkelijk hebben plaatsgevonden.

Bekijk het programma van de andere jaren: