Workshop podcast maken – Prosper de Roos

Workshop Podcast - Prosper de Roos

In onze eerste workshopweek van het academiejaar 2019-2020 gaf Prosper de Roos de workshop ‘Podcast maken’. Podcasts zijn booming en halen (soms) een wereldwijd publiek van miljoenen. In deze workshop maakten de studenten kennis met verschillende genres. Ze zijn zelf aan de slag gegaan met het opnemen van audio en monteerden dit ieder tot een kort audioverhaal van een paar minuten. De nadruk lag hierbij op het verhalende element van podcasts, zowel documentair als fictie. Wat zijn de inhoudelijke bouwstenen van een audioverhaal? Hoe zorg je dat het interessant blijft? Deze elementen van storytelling zijn ook breder in te zetten dan bij podcasts alleen.

Workshop Podcast - Prosper de Roos
Workshop Podcast - Prosper de Roos
Workshop Podcast - Prosper de Roos

Prosper de Roos (mediamaker en filosoof) schrijft en maakt werk voor podcast, radio, tv, crossmedia en festivals. Van heel kort tot elke lengte. Veel werk is verhalend en onderzoekt het speelse spanningsveld tussen ons interne theater en de buitenwereld. Prosper maakte werk voor onder andere:

VPRO Plots, Het leven een gebruiksaanwijzing, Toendra, 1 minuut, Radiodoc, NTR, Hard//Hoofd, Woord.nl, Het Instituut, SBS, Amsterdams Fonds voor de Kunst.