Launch 2018: Fotografie|Film

Van 30 juni tot en met woensdag 4 juli tonen de afstudeerders van AKV|St.Joost uit Breda hun examenwerk tijdens de expositie Happy People (Fotografie) en Het Nachtcafé (Film), als onderdeel van Launch 2018. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de Graduation Show van Fotografie|Film plaatsvinden. In opmaat naar het afstuderen, wordt deze pagina geupdate met interviews en publicaties. 

Eindexamen expositie LAUNCH 2018 - Fotografie|Film

Zaterdag 30 juni t/m woensdag 4 juli van 11.00-18.00 uur, met avondopenstelling tot 21.00 uur op dinsdag 3 juli aan de Beukenlaan 1, Breda.

Fotografie: Happy People

Bedenken, schetsen, proberen, maken, kijken, zweten, falen, slagen. De afgelopen maanden hebben we ervaren als een ontdekkingsreis. De bestemming was bekend: het examen. De weg daarnaartoe nog niet: de zoektocht waarin we onszelf en ons werk hebben bevraagd, de worsteling, het groeiende vertrouwen in de keuzes die we maakten. Het is juist dit proces dat ons, de vierdejaars studenten Fotografie, zoveel voldoening schenkt. Deze liefde voor het maken willen we graag met u vieren tijdens onze eindexamenexpositie HAPPY PEOPLE.

Fotografie is voor ons een middel om greep te krijgen op onszelf en de wereld die ons omringt. Het leidt tot beelden die getuigen van een persoonlijke blik: de ene keer poëtisch, de andere keer rauw – en vaak tegelijk. Deze persoonlijke benadering daagt uit tot een even subjectief antwoord van de toeschouwer.

Wat ons betreft is de expositie geen conclusie, het is een tussenstand die smaakt naar méér. De zoektocht is nog lang niet afgelopen.

Launch 2018: Graduation Show Happy People Fotografie AKV|St.Joost

Film

De deuren van ons café worden opengeslagen voor het publiek. Kom langs, drink een drankje, leer ons kennen. Dit is onze stamkroeg. We zijn hier met zijn allen begonnen en eindigen hier ook samen. Het afgelopen jaar hebben we grip proberen te krijgen op deze absurde realiteit. We hebben gezocht naar betekenis. In de natuur, in onszelf, in technologie, of elders op deze planeet. We hebben diepe dalen meegemaakt om te komen waar we nu zijn. Er zijn slapeloze nachten geweest, waarin we het spoor bijster waren. In die nachten komen vaak de beste ideeën. De nacht heeft iets mysterieus en ontluikend, het is een toevluchtsoord waarin alles kan wat het daglicht niet mag zien. Het nachtcafé is een veilige haven waarin we een andere kant van onszelf leren kennen. 

Iedereen heeft een heftige reis meegemaakt en komt nu weer terug bij het verzamelpunt. We zijn weer thuis, we zijn weer in onze stamkroeg. Maar nu hebben we iets te vertellen, we hebben iets ervaren, we willen wat laten zien. De deuren zijn geopend! Kom langs in ons café!

Meer over het Nachtcafé

Launch 2018 - Film - Het Nachtcafe - eindexamen expositie kunstacademie

IN DE MEDIA

Leonie van den Ende

 

Radioprogramma GrensGeluiden interviewde Leonie van den Ende, studente Fotografie over haar afstuderen, haar dromen en toekomst. In haar afstudeeronderzoek richt ze zich op de prestatie-natuur, in hoeverre willen we grip hebben op de natuur en ieder moment van onze beleving in die natuur. (Duur: 14min28)

Pelle Smit

 

Radioprogramma GrensGeluiden interviewde Pelle Smit , student Film, over zijn afstudeerwerk de korte film OVT (Onvoltooid Verleden Tijd). Zo lang hij zich kan herinneren heeft hij interesse in het gedrag van mensen in groepsverband. Wie heeft altijd het laatste woord en waarom? Wie houdt zich juist stil? (bron: grensgeluiden) (duur: 14.51)