Illustratie Biënnale 2018

Tijdens de 5e editie van de Illustratie Biënnale op zondag 27 mei in Toneelschuur Haarlem gingen tweedejaarsstudenten Illustratie|Animatie van AKV|St.Joost de barricades op in een speciale expositie met het thema ‘verzet’. Oprichter Marlies Visser selecteerde hiervoor de beste illustraties, animaties en performances, die de studenten maakten vanuit hun persoonlijke betrokkenheid. (Tekst loopt door onder de video.)

Illustratie Biënnale

Het tweejaarlijkse festival biedt inspiratie en diversiteit. "Illustratie is een verzamelnaam voor een ontzettend breed werkveld. Er is een schatkist aan beeld, waaruit we steeds iets uitlichten. Die veelzijdigheid zien we ook op onze jubileumeditie", zegt Marlies Visser, grafisch ontwerper en oprichter van de Illustratie Biënnale. "De afgelopen tien jaar is de belangstelling enorm gegroeid. Het zou geweldig zijn als we in de toekomst ook ruimte kunnen creëren voor een permanente expositie van originelen en schetsen. Daar zoeken we momenteel partners voor."

Schatkist aan beeld

Van vinyl covers tot mode en van botanische prints tot boekomslagen. De vijfde editie van de Illustratie Biënnale in de Toneelschuur in Haarlem is hét trefpunt voor illustratoren, opdrachtgevers, art-directors, uitgevers en iedereen met belangstelling voor illustraties en graphic art. Tijdens de opening toonde onder anderen oud-student Ludwig Volbeda zijn werk.