OOIT siert het dak van AKV|St.Joost Breda

Op het dak van AKV|St.Joost Breda siert het werk OOIT van Wouter van der Giessen (student Beeldende Kunst). Ooit stond het boven de ingang van Galerie Drift in Breda. En ooit krijgt het misschien weer een andere plek. Wat zegt de omgeving over dit werk? Is de betekenis afhankelijk van de context waar het zich in bevindt?

OOIT - Wouter van der Giessen
OOIT - Wouter van der Giessen

De kunstacademie, een plek waar je zonder baangarantie opgeleid wordt om alles om je heen te bevragen, niks als waarheid aan te nemen en alles waar je houvast aan had, onderuitgehaald wordt. Maar misschien óóit zul je van je werk kunnen leven, en misschien óóit zal je werk gewaardeerd worden. Daarnaast was het leven óóit ook makkelijker, voordat je alles onder de loep moest nemen, en overal aan moest twijfelen, en elke fout moest zien als iets positiefs.

Misschien voelt het werk voor sommigen zelfs op verschillende dagen wel anders aan. Kom je door de regen aangefietst en denk je: “óóit, zal het ook weer stoppen met regenen”. Of op je laatste schooldag: “óóit, zal ik hier terugkomen als gastdocent en ze allemaal een lesje leren”. Dit verschil in betekenissen, in relatie tot de kijker, komt voort uit de relatie tussen de omgeving en het werk. En óóit zal het op een andere locatie weer andere betekenissen kunnen krijgen.

Het kunstwerk is nog te zien tot eind november 2019 op het dak van AKV|St.Joost in Breda.