Beeldende Kunst Graduation Show

Van 30 juni tot en met woensdag 4 juli tonen de afstudeerders van AKV|St.Joost uit Breda en 's‑Hertogenbosch hun examenwerk tijdens Launch 2018. In Breda presenteren de studenten Beeldende Kunst collectief onder de noemer C-Section. In 's-Hertogenbosch tonen studenten Beeldende Kunst werk in de expositie Post Post. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de Graduation Show van Beeldende Kunst plaatsvinden. In opmaat naar het afstuderen, wordt deze pagina geupdate met interviews en publicaties. 

...

Zaterdag 30 juni t/m woensdag 4 juli van 11.00-18.00 uur, met avondopenstelling tot 21.00 uur op maandag 2 juli aan de Paralleweg 21, 's-Hertogenbosch en dinsdag 3 juli aan de Beukenlaan 1, Breda.

Beeldende Kunst Breda: C-Section

C-section is een collectief van zevenentwintig kunstenaars, die dit jaar afstuderen aan de opleiding Beeldende Kunst in Breda. De samenwerking komt voort uit nieuwsgierigheid naar de ander en kritiek op de traditie. De studenten geloven dat ze samen altijd tot nieuwe bevindingen kunnen komen. Met een grote variëteit aan kwaliteiten, karaktereigenschappen en interesses. Na een samenwerking van ruim drie jaar kennen ze hun persoonlijke rol en die van de ander. Ze dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid en benutten individuele capaciteiten: organisatorisch inzicht, schrijftalent, communicatie, gevoel voor ruimte en kritische reflectie. De groep bestaat uit mensen die verbinden en ontwrichten. Normaal gesproken tonen afstudeerders individueel werk, op ruime afstand van elkaar, zodat het werk elkaar niet te veel beïnvloedt. C-section denkt verder dan de kunstenaar als individu en gaat graag rare verbanden aan met onverwachte resultaten. De Graduation Show zal een dynamische, onderzoekende uitkomst hebben, verdeeld over verschillende scènes.

Beeldende Kunst 's-Hertogenbosch: Post Post

De verhuizing van de academie naar een oud postdistributiecentrum heeft invloed gehad op de opleiding Beeldende Kunst in 's-Hertogenbosch. Onze ateliers zijn verplaatst, onze omgeving is veranderd en gezamenlijk stellen we als groep een eindexamenexpositie samen die onze diversiteit naar voren brengt. Voor een laatste keer komt het werk samen in deze nieuwe collectieve ruimte. 

Launch 2018: Post Post Exhibition - Beeldende Kunst 's-Hertogenbosch

In de media

Optocht der Autonomen - Wessel Verrijt student Beeldende Kunst AKV|St.Joost
Previous Next

Publicaties

BK Breda - Graduarion Show Launch 2018
Previous Next