Hoe ziet een week eruit?

Je hebt op onze kunstacademie een werkplek en volop ruimte om te experimenteren in onze labs, studio’s en werkplaatsen. Bij Art & Research ben je zelf de motor van je studie en bepaal jij met welke onderwerpen of thema’s je aan de slag gaat. Dat kan een bepaald materiaal zijn, maar bijvoorbeeld ook een onderwerp uit het nieuws. Gedurende de week krijg je begeleiding van docenten die zelf ook actief zijn in het werkveld. Tijdens deze lessen bespreek je elkaars werk en bepaalde onderwerpen uit het kunstenveld. Je praktijkdocenten begeleiden een onderzoeksgroep waar je met enkele medestudenten jouw inspiratie verder uitdiept aan de hand van bronnen en voorbeelden.

Les in het auditorium

Welke lessen volg je?

Elk semester neem je deel aan workshops waarin je je techniek en vaardigheden onderzoekt en ontwikkelt. Daarnaast volg je praktijkvakken die gaan over het presenteren van je werk en over de positie die jij als kunstenaar in het werkveld kunt innemen. In theoriecolleges vaktheorie, kunstgeschiedenis en filosofie ga je aan de slag met actuele onderwerpen uit de kunstwereld. 

Studieloopbaanbegeleiding

Tijdens studieloopbaanbegeleiding (SLB) train je professionele vaardigheden en krijg je individuele ondersteuning in je studieloopbaan. Je gaat regelmatig met je medestudenten het werkveld in om ervaringen op te doen en in gesprek te gaan met toekomstige collega’s.

Hechte community

Je werkt veel samen met andere studenten aan opdrachten, bespreekt elkaars werk en zo vorm je een hechte vertrouwde community. Door stages en projecten naast je studie te doen, bouw je een netwerk op waar je later op kunt voortbouwen. In de gedeelde propedeuse leer je al veel medestudenten kennen uit andere opleidingen en door gezamenlijke programma’s zoals het High-Tea Debate wissel je ervaringen uit tussen de locaties Breda en ’s-Hertogenbosch.