Samenwerken

Wij geloven erin dat je verder komt door samen te werken. Dat doen we dan ook intensief met een uitgebreid regionaal, nationaal en internationaal netwerk van creatieve bedrijven, culturele instellingen, platforms zoals KONKAV, museumpartners en maatschappelijke ondernemingen. Ook in de steden waar we gevestigd zijn, maken we onderdeel uit van verschillende netwerken en werken we intensief samen met partners om ons heen.

Partners in Breda

We spelen een sleutelrol bij creatieve evenementen in Breda, zoals BredaPhoto, het grootste fotofestival van de Benelux en het internationale festival Graphic Matters. En werken we intensief samen met partners als Chassé Theater, Club SOLOWitte Rook, Natlab, Stedelijk Museum Breda en Watershed.

Partners in 's Hertogenbosch

De omgeving van onze academie in ‘s‑Hertogenbosch vormt nu al een smeltkroes van innovatieve, creatieve ondernemers zoals de VerkadefabriekSparkWerkwarenhuis en Willem Twee. De academie werkt naast deze organisaties ook regelmatig samen met festivals en kunst- en cultuurinstellingen zoals Design Museum Den BoschNoord Brabants Museum en Theaterfestival Boulevard.

Door lezingen, workshops, gastlessen, bezoeken aan bureaus, ateliers, evenementen en tentoonstellingen krijgen studenten zicht op de diversiteit aan mogelijkheden om zich te positioneren als kunstenaar of ontwerper. Ze werken regelmatig met externe opdrachtgevers en partners, bijvoorbeeld de gemeente Breda en Tilburg, Cor Unum, Nickelodeon, ABN/AMRO, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Submarine, Nickelodeon en NRC.

Of (oud-)studenten krijgen de kans om deel te nemen aan een grote manifestatie in kunstenaarsinitiatief De Fabriek of de Dutch Design Week. Ook werken we intensief samen met Playgrounds.

Onderzoek

St. Joost hecht belang aan de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden bij studenten door praktijkgericht onderzoek stevig te verbinden met het onderwijs. Deze onderzoeksactiviteiten komen ten goede aan:

  • De ontwikkeling van studenten tot beroepsbeoefenaren die zich als onderzoekende professionals kunnen positioneren in een voortdurend veranderende praktijk
  • De vernieuwing van het onderwijs
  • De ontwikkeling en innovatie van de beroepspraktijk

 

Onderzoek in het Centre of Applied Research for Art, Design and Technology

Caradt is een samenwerking tussen drie academies van Avans Hogeschool. Het richt zich op onderzoek dat input levert aan opleidingen Art & Design van St. Joost en de twee Communication & Multimedia Design opleidingen van Avans Hogeschool. Caradt omvat drie lectoraten (onderzoeksgroepen):

  • Cultural and Creative Industries (lector Sebastian Olma)
  • Situated Art and Design (lector Michel van Dartel)
  • Biobased Art and Deisgn (lector Elvin Karana)
Lees meer over Caradt Lees meer over Caradt