Praktische informatie

Studeer samen!

St. Joost zijn we samen. Op onze academie studeer je niet alleen binnen de door jou gekozen studie: je volgt ook lessen met studenten van de andere St. Joost studies. Dat vinden wij belangrijk. Zo leer je andere disciplines en perspectieven beter kennen en neem je dat mee in de ontwikkeling van je eigen makerschap en werkpraktijk. Je bouwt al tijdens je studie een netwerk op waar ook na je opleiding op kunt bouwen.

Gezamenlijk programma

In jouw eerste studiejaar heeft iedere lesperiode een gezamenlijk programma dat je volgt met studenten van de andere St. Joost studies. In de introductieweek bouw je met elkaar aan een ludieke opdracht. In periode twee kies je een workshop uit een breed aanbod van wat de academie en de werkplaatsen te bieden hebben. In periode drie maak je kennis met interdisciplinair werken: je gaat aan de slag in een groep van studenten van de vier studies. Je werkt samen aan een maatschappelijk vraagstuk en leert van elkaars inzichten en vaardigheden. In periode 4 sluiten we het jaar gezamenlijk af.

Theorielessen

Daarnaast volg je in een theorieprogramma dat gemaakt wordt door docenten van de vier studies. De docenten bieden lessen aan die je op een zelf gekozen moment kunt bekijken/beluisteren. In deze lessen wordt steeds één onderwerp behandeld en word je meegenomen in het perspectief van de verschillende disciplines en expertises.

Onze faciliteiten en werkplaatsen

Je krijgt alle vrijheid om te maken en te bepalen wat je uit je studie haalt. Op onze kunstacademie beschikt over een grote hoeveelheid werkplekken, waar je regelmatig tot acht uur ’s avonds gebruik van kunt maken. Op beide locaties is een winkel waar je materiaal en benodigdheden kunt kopen. We hebben een doorgeefwinkel waar studenten en medewerkers spullen leggen voor iemand die het goed kan gebruiken. Ook is er een rustruimte als je je even in stilte wilt terugtrekken.

 

Je hebt toegang tot de nieuwste technologie en technieken in onze techlabs, studio’s en werkplaatsen. Je ontwikkelt hier skills, leert met verschillende materialen werken, doet onderzoek en bent vooral veel aan het maken. Onze experts leren je de skills om deze technologie en technieken toe te passen en er is volop apparatuur aanwezig om mee te experimenteren.

Werkplaatsen Breda

In Breda vind je een hout-, keramiek- en kunststof-, metaal-, print-, zeefdruk- en een grafiekwerkplaats. En een drukkerij, een techlab en een AV-media uitleen.

Werkplaatsen 's Hertogenbosch

In ’s-Hertogenbosch is er een hout-, metaal-, print-, zeefdruk-, grafiek-, keramiek- en kunststofwerkplaats. En een techlab en een AV-media uitleen.

Bijzondere faciliteiten in Breda

Geluid-studio, streaming-studio, edit suites, DOKA, cinemazaal, viewings, witte-, zwarte- en groene studio.

Vloeibar en andere activiteiten

Zin in een (thema)feestje? Op allebei de locaties wordt regelmatig een Vloeibar georganiseerd door studenten. Een bring-your-own-beamer, een rollerdisco, een halloween-party of een game-vloei. Voor ieder wat wils!

 

Er wordt ook regelmatig een groot event op de academie georganiseerd. In de introductieweek kun je in Breda naar Sunset Cinema (in samenwerking met Chassé Cinema): een buitenbioscoop in de tuin van de academie. In 2022 en 2023 hebben studenten initiatief genomen voor een kunstmarkt waarvan de opbrengsten aan een goed doel zijn gedoneerd.

Studiekosten

De collegegeld tarieven die de kunstacademie hanteert zijn te vinden op de website van Avans Hogeschool.

 

De overige studiekosten zijn afhankelijk van de gekozen studie en bedragen gemiddeld per jaar €1000,-. Om opdrachten te kunnen uitvoeren moet je gedurende het jaar materiaal en eventueel gereedschap aanschaffen. Ook organiseert de academie met enige regelmaat excursies en bezoeken aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland waarvoor een bijdrage wordt gevraagd. Voor alle studierichtingen wordt de aanschaf van een laptop sterk aangeraden.

 

Mocht je deelnemen aan workshops, projecten, lezingen en/of een minor die op de andere studielocatie aangeboden worden, dan kan het zijn dat je extra reiskosten moet maken.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag:
09.35 – 11.05 uur
11.25 – 12.55 uur
13.50 – 15.20 uur
15.40 – 17.05 uur
17.15 – 18.45 uur (geen lessen)
19.00 – 20.00 uur (geen lessen)

 

 

 

Vrijdag:
09.35 – 11.05 uur
11.25 – 12.55 uur
13.50 – 15.20 uur
15.40 – 17.05 uur

 

Zaterdag (NEW CREATORS):
9.30 – 16.30 uur