Ontspanning

Naast studeren zijn er voldoende mogelijkheden om samen met je studiegenoten te ontspannen. 

Proosten tijdens de wekelijkse Vloeibar

Studenten organiseren wekelijks* op donderdagmiddag een borrel bij St. Joost School of Art & Design: Vloeibar. In Breda is de bar open in het restaurant aan de Beukenlaan en bij mooi weer in de tuin. In 's-Hertogenbosch vindt dit plaats in de voorhal of bij mooi weer op het perron.

Vloeibar wordt compleet door studenten georganiseerd. Elke week heeft Vloeibar een nieuw thema.

* In coronatijd loopt alles net een beetje anders. De Vloeibarcommissie organiseert binnenkort een (maandelijkse) Vloeibar op locatie, zodat studenten toch gezellig met elkaar een drankje kunnen drinken met in achtneming van de coronamaatregelen.
Vloeibar: op donderdagmiddag om 16.30 borrelen in Breda en 's-Hertogenbosch

Sport

Als student van St. Joost koop je voor weinig geld een studentensportkaart. In Breda kun je onbeperkt deelnemen aan meer dan 50 sporten bij BRESS, de Bredase stichting voor studentensport. Voor sommige sporten betaal je een extra vergoeding.

In 's‑Hertogenbosch koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij Sportiom. Daarmee kun je onder andere zwemmen, squashen, schaatsen en aan fitness doen. Ook maak je met je studentensportkaart gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten. Met een iets duurdere sportkaart kun je deelnemen aan verschillende aquasporten.

Studeer je in Breda of 's‑Hertogenbosch, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studentenverenigingen

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in beide steden aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol.

In Breda zijn de studentenverenigingen Ichthus BredaSV MaximusPhileas Fogg en SV Virgo actief.

In ’s‑Hertogenbosch vind je de studentenverenigingen SV Animoso en Ichthus ’s-Hertogenbosch.

Avans Breda heeft ook een theatervereniging voor studenten.