Aanmelden

Wil je je aanmelden bij St. Joost School of Art & Design? Dan is het goed om te weten dat we een toelatingsprocedure hebben. Tijdens deze procedure maken we kennis met je en zie jij of jouw talent en onze opleiding bij elkaar passen. Na een positief advies van de selectiecommissie kun je starten met je studie bij ons. Deze procedure wijkt af van de aanmeld- en toelatingsregels van Avans Hogeschool. Hieronder lees je welke stappen je neemt voor toelating en aanmelding.

Voorwaarden voor toelating

Ben je (binnenkort) in het bezit van een havo-, vwo-, of mbo (niveau 4)-diploma? Dan nodigen we je graag uit om je aan te melden voor één van onze studies. Tijdens een selectieassessment stellen we vervolgens vast of jouw dromen, ambitie, ontwikkelmogelijkheden en talent aansluiten bij onze studies. Alle bacheloropleidingen zijn in het Nederlands. We verwachten dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Heb je een andere moedertaal, dan kan een taaltoets deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Aanmelding

De aanmelding verloopt via Studielink

  • Selecteer hier eerst 'Avans Hogeschool' en daarna de bacheloropleiding ‘Fine Art’ of ‘Design’. Wil je de studie ‘Art & Research’ volgen? Kies dan ‘Fine Art’. Wil je ‘New Design & Attitudes’, ‘Illustrated & Animated Storytelling’ of ‘Photography, Film & the Digital’ studeren? Geef dan aan dat je kiest voor de bacheloropleiding ‘Design’.
  • Heb je een duidelijke voorkeur voor de locatie Breda of ‘s‑Hertogenbosch? Wacht dan niet te lang met aanmelden. We reserveren dan een studieplaats op de locatie van jouw voorkeur. Aanmeldingen die binnenkomen na deze datum, plaatsen we op basis van beschikbaarheid in Breda of 's‑Hertogenbosch. 
  • Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een selectieassessment. 
  • Je kunt nu al op iedere studiepagina vinden wanneer de toelatingen zijn dit jaar. Let op: de toelatingen zijn jaarlijks van januari t/m april voor het komende collegejaar.

Aanmelden kan ook na 1 mei, maar wacht niet te lang. Meld je zo snel mogelijk aan, ook als je nog niet weet of je slaagt voor je eindexamen. 

Het is mogelijk dat we je niet kunnen toelaten of dat je toch voor een andere studie kiest. Houd er dan rekening mee dat je je bij een groot deel van de hbo-bacheloropleidingen slechts tot 1 mei kunt aanmelden.

Misschien heb je je eerder voor andere opleidingen aangemeld. Ben je bij ons toegelaten? Vergeet dan niet om je voor die opleidingen af te melden. Doe je dit vóór 1 september? Dan hoef je voor die opleiding geen collegegeld te betalen. Eventueel betaald collegegeld ontvang je retour.

Inschrijving

Je bent ingeschreven bij St. Joost School of Art & Design als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

  • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
  • je vooropleiding is geverifieerd
  • je bent toegelaten via het selectieassessment
  • je jouw betaling via Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

21 jaar of ouder

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de voorwaarden voor de toelating omdat je opleidingsniveau onvoldoende is? Dan doe je eerst een AOB-test. Uit deze test komt naar voren of je over voldoende kwaliteiten beschikt om op hbo-niveau te studeren. Deze test is aan te vragen bij aobcompaz.nl. In veel gemeentes is een vestiging van deze instelling te vinden. Wanneer je een positief advies van AOB Compaz krijgt, nemen we jouw aanmelding in behandeling.

Instromen vanuit een andere opleiding

Wil je instromen in een hoger jaar? Dan moet je minimaal in het bezit zijn van een erkend propedeutisch getuigschrift van een andere (kunst)academie of een door de academie erkend mbo+ traject hebben gevolgd. Tijdens een selectieassessment stellen we vast op welk niveau de studies aansluiten, of er aanvullende opdrachten nodig zijn. Voor onze studie Art & Research is het niet mogelijk om in een hoger jaar in te stromen. 

Meer weten?

Mail ons met je vragen.