Over St. Joost School of Art & Design

Jouw talent staat centraal

St. Joost School of Art & Design in Breda en ‘s‑Hertogenbosch leidt de kunstenaars en designers van de toekomst op. Het is al meer dan 200 jaar dé kunstacademie voor hoogstaand kunstonderwijs, met een sterke persoonlijke benadering. St. Joost School of Art & Design maakt onderdeel uit van Avans Hogeschool, al jaren de beste hogeschool van Nederland. Studeer je bij ons, dan bereiden we je goed voor op een beroep in de wereld van kunst, design en de creatieve industrie.

St. Joost School of Art & Design is samen met de Koningstheateracademie (Cabaret) en de opleidingen Business Innovation, Communicatie en Communication & Multimedia Design Breda onderdeel van Avans Creative Innovation. Een multidisciplinair cluster van opleidingen dat zich op het snijvlak van kunst, design, technologie en economie bevindt.

 

Het onderwijs dat wij bieden bevindt zich op het snijvlak van kunst, design, technologie en economie. We gaan samen de uitdaging aan om kritische creatieve professionals op te leiden. We bundelen eigen vakmanschap met onze collectieve verbeeldingskracht om de wereld betekenisvoller te maken voor mens én omgeving. Dat doen we vanuit twee steden: Breda en ’s Hertogenbosch en nu nog op vijf locaties. Op dit moment wordt gewerkt aan het samenbrengen van de Bossche opleidingen van Avans Creative Innovation in het EKP-pand.

Lees meer over onze studies Lees meer over onze studies

We care, we create, we connect

Jouw talent en dromen vormen de basis van het onderwijs bij St. Joost School of Art & Design. Wij dagen je elke dag uit de positie in te nemen van iemand die denkt, maakt, durft en deelt. St. Joost wil graag een plek zijn waar studenten, docenten en medewerkers met verschillende achtergronden en denkwijzen zich thuis voelen, waar zij zich gezien en erkend voelen voor wie zij zijn, en waar zij in een veilige leer- en werkomgeving samenwerken en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

We care

Juist in deze tijd, waarin veranderingen elkaar razendsnel opvolgen, is er veel behoefte aan mensen die vanuit een ander perspectief dingen aanpakken, benoemen en bekijken. Wij geloven dat kunstenaars en ontwerpers daar een belangrijke rol in spelen. Bij ons ontwikkel je jezelf tot kritische maker met een visie op de wereld om ons heen. Dit gebeurt binnen een veilige en professionele omgeving waarin je de kans krijgt te ontdekken wie je bent, als persoon en professional. Op onze academie is ruimte voor diversiteit en inclusiviteit en we dragen in ons onderwijs bij aan de Sustainable Development Goals zoals gendergelijkheid, duurzaamheid en klimaatactie.

We create

Bij St. Joost School of Art & Design krijg je alle vrijheid om te maken en te bepalen wat je uit je studie haalt. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Van AR, VR, 3D-printen, programmeren, fotografie en film tot aan keramiek, hout, metaal en nieuwe bio-based materialen voor een duurzame wereld. Je krijgt toegang tot de nieuwste technologie en technieken in onze techlabs, studio’s en werkplaatsen. Onze experts leren je de skills om deze technologie en technieken toe te passen en er is volop apparatuur aanwezig om mee te experimenteren.

We connect

Wij geloven erin dat je verder komt door samen te werken. Dat doen we intensief met een uitgebreid regionaal, nationaal en internationaal netwerk. Zo spelen we een sleutelrol bij creatieve evenementen, zoals BredaPhoto en festivals Graphic Matters en Playgrounds. Daarnaast werken we met partners als Stedelijk Museum Breda en Design Museum Den Bosch. Ook bieden we onze studenten real-life projecten met externe opdrachtgevers aan, zoals Submarine, Nickelodeon, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Blind Walls Gallery, Cultuurnacht en NRC.

Aandacht voor sociale veiligheid

Wij vinden het belangrijk om voor iedereen een conditie te scheppen waarin zij de ruimte voelen om zichzelf te zijn, eigen standpunten te formuleren en uit te drukken, zonder bang te zijn voor de gevolgen, en zonder daarbij anderen te schaden. Bij ons is géén plaats voor ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. Wij volgen hierbij de Code Sociale Veiligheid van Vereniging HBO Kunstonderwijs (KUO). Lees er hier de Code Sociale Veiligheid.

Lees meer over de code sociale veiligheid Lees meer over de code sociale veiligheid

Een succesvolle beroepspraktijk

De voorbereiding op de toekomst zit bij onze academie goed in elkaar. Veel van onze studenten starten na hun studie als zzp’er of beginnen hun eigen bedrijf. Vaak combineren ze verschillende werkzaamheden en functies. En daar komt bij dat kunstopleidingen al jaren in de top drie van werk na studie binnen 6 maanden staan. Deze cijfers zijn ver boven het landelijk HBO gemiddelde. 

 

Onze studenten komen met creativiteit en verbeeldingskracht niet alleen in de kunsten en de creatieve industrie terecht, maar ook daarbuiten zoals in educatie, bedrijfsleven en overheid. Ze kijken vanuit een brede blik, zijn ondernemend en kritisch ingesteld en hebben een onderzoekende houding. Creativiteit en verbeelding zijn onmisbaar om bij te dragen aan de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Studeer je bij ons af, dan ben je klaar voor de toekomst. 

Bekijk de afstudeerprojecten Bekijk de afstudeerprojecten