Over St. Joost School of Art & Design

Jouw talent en dromen vormen de basis van het onderwijs bij St. Joost School of Art & Design in Breda en 's‑Hertogenbosch. Al meer dan 200 jaar dé kunstacademie voor hoogstaand kunstonderwijs met een sterke, persoonlijke benadering. St. Joost School of Art & Design maakt onderdeel uit van Avans Hogeschool, al jaren de beste hogeschool van Nederland. 

We leiden de kunstenaars en designers van de toekomst op. Studeer je bij ons, dan bereiden we je goed voor op een beroep in de wereld van kunst, design en de creatieve industrie. Wij dagen je elke dag uit de positie in te nemen van iemand die denkt, maakt, durft en deelt.

St. Joost Beukenlaan Breda
St. Joost Parallelweg 's-Hertogenbosch

Bacheloropleidingen

Je kunt bij St. Joost School of Art & Design kiezen uit vier bachelorstudies:

Masteropleidingen (St. Joost School of Art & Design)

Bij ons Master Institute of Visual Cultures in 's‑Hertogenbosch bieden we Engelstalige masteropleidingen aan op het gebied van Animation, Ecology Futures, Situated Design en Visual Arts & Post-Contemporary Practice. Deze sluiten goed aan op onze bacheloropleidingen.

We care

Juist in deze tijd, waarin veranderingen elkaar razendsnel opvolgen, is er veel behoefte aan mensen die vanuit een ander perspectief dingen aanpakken, benoemen en bekijken. Wij geloven dat kunstenaars en ontwerpers daar een belangrijke rol in spelen. Bij ons ontwikkel je jezelf tot kritische maker met een visie op de wereld om ons heen. Dit gebeurt binnen een veilige en professionele omgeving waarin je de kans krijgt te ontdekken wie je bent, als persoon en professional. Op onze academie is ruimte voor diversiteit en inclusiviteit en we dragen in ons onderwijs bij aan de Sustainable Development Goals zoals gendergelijkheid, duurzaamheid en klimaatactie.

Lees hier meer over de code Sociale Veiligheid.

We create

Bij St. Joost School of Art & Design krijg je alle vrijheid om te maken en te bepalen wat je uit je studie haalt. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Van AR, VR, 3D-printen, programmeren, fotografie en film tot aan keramiek, hout, metaal en nieuwe bio-based materialen voor een duurzame wereld. Je krijgt toegang tot de nieuwste technologie en technieken in onze techlabs, studio’s en werkplaatsen. Onze experts leren je de skills om deze technologie en technieken toe te passen en er is volop apparatuur aanwezig om mee te experimenteren.

We connect

Wij geloven erin dat je verder komt door samen te werken. Dat doen we intensief met een uitgebreid regionaal, nationaal en internationaal netwerk. Zo spelen we een sleutelrol bij creatieve evenementen, zoals BredaPhoto en festivals Graphic Matters en Playgrounds. Daarnaast werken we met partners als Stedelijk Museum Breda en Design Museum Den Bosch. Ook bieden we onze studenten real-life projecten met externe opdrachtgevers aan, zoals Submarine, Nickelodeon, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Blind Walls, Cultuurnacht en NRC.

 

Meer weten over St. Joost School of Art & Design

St. Joost Beukenlaan Breda
Previous Next