Crowdfunding voor herstel muurschildering Gerrit de Morée

Electron Breda start een crowdfundingsactie om een monumentale wandschildering van Gerrit de Morée uit 1958 te redden. Deze bleek verstopt achter 14 lagen latex in het voormalige fabrieksgebouw.

 

Over de kunstenaar

Gerrit de Morée ('s‑Hertogenbosch, 1909 - Breda, 1981) was medeoprichter van de Bredasche Kunstkring en de Vrije School voor Beeldende Kunsten in Breda. Daarmee stond hij aan de wieg van St.Joost Breda.
Hij studeerde onder andere aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's‑Hertogenbosch en bracht onder meer tekeningen, schilderijen, beelden en glasmozaïeken voort. Hij werd voor Breda een belangrijke kunstenaar.

Wandschildering van Gerrit de Morée, met boven zijn kleinzoon

Restauratie

Restaurateur John Post ontfermt zich over de restauratie van de wandschildering, het grootste, nog bestaande werk van de Morée. Een demonstratie van de complexe restauratie geeft John op 18, 19 en 20 mei. Te midden van de solotentoonstelling over Gerrit de Morée.

Tentoonstelling

Van 18 mei t/m 10 juni 2018 toont Electron Breda het werk van Gerrit de Morée in een solotentoonstelling. Het Stadsarchief, het Stedelijk Museum Breda en de afdeling erfgoed van de gemeente Breda zijn betrokken bij deze presentatie van het leven van de Morée.

Financiering

Om de restauratie te financieren, schenkt De Morée's kleinzoon Patrick Horward een aantal originele kunstwerken van zijn grootvader in ruil voor donaties. Daarnaast zijn er nog tal van andere tegenprestaties, zoals rondleidingen tijdens de expositie, workshops, werk van grafische werkplaats RAAF en een uitnodiging voor de finissage.

Tentoonstelling Gerrit de Morée in Electron Breda

Ook bijdragen aan de restauratie?
Lees meer op de website van Electron Breda


Openingstijden tentoonstelling

De tentoonstelling over Gerrit de Morée is in de weekenden en op afspraak te bezoeken.
Vr, za, zo: 12.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Electron Kopse Kant
Speelhuislaan 171
4815CD Breda

Lees het artikel over deze crowdfundingsactie op BN|De Stem