Vertrek directeur Femke den Boer

Directeur Femke den Boer verlaat aan het einde van dit academiejaar AKV|St.Joost en start met ingang van 1 september 2019 als directeur van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) van de Universiteit Utrecht.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur is de ontmoetingsplek waar wetenschap en cultuur samenkomen. Binnen het CWC zijn het Universiteitsmuseum, het Studium Generale en het Parnassos Cultuurcentrum samengebracht. Speerpunten van het centrum zijn de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (public engagement en open science) en de brede culturele vorming van studenten.

Femke den Boer is bekend met de universitaire wereld: eerder was zij directeur Communicatie en Marketing bij de Vrije Universiteit en studeerde ze theater- film- en televisiewetenschappen bij de Universiteit Utrecht. In haar volgende rol komen haar bestuurlijke ervaring en kennis als directeur bij AKV|St.Joost en de Universteit van Amsterdam, evenals lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep, het Stimuleringsfonds creatieve industrie en de Openbare Bibliotheek Amsterdam samen. 

Femke den Boer

Reactie van Femke den Boer over haar vertrek en nieuwe aanstelling:  

‘In de afgelopen 7,5 jaar heb ik met jullie mogen samenwerken aan de ontwikkeling van de nieuwe kunstacademie en AVANS 2020. Een academie en hogeschool met de blik naar buiten, gericht op de actuele praktijk en met de innovatiekracht om studenten op te leiden voor een steeds sneller veranderende beroepspraktijk. Daar ben ik reuze trots op! Het voelt vreemd nu weer verder te trekken, maar ook passend bij het moment in de ontwikkeling van de academie en aan de vooravond van AVANS 2025. Ik heb met heel veel plezier met jullie samengewerkt en wens jullie heel veel succes bij de spannende en ambitieuze toekomstplannen!’