Vacature: Docent Theorie - Illustrated & Animated Storytelling (0,4 fte)

In de studie Illustrated & Animated Storytelling staat Visual Storytelling centraal. We zoeken een inspirerende cultuurwetenschapper die storytelling kan verbinden aan sociaal-maatschappelijke urgentie. 

Mooi werk

Als theoriedocent draag je met jouw brede (media)theoretische kennis bij aan de ontwikkeling van studenten om hun verhalen pakkend in beelden te vertellen vanuit illustratie, animatie en het grote middengebied daartussen op online media, in interactive graphics, AR en VR, digitale zines, etc. Je bent breed inzetbaar voor hoorcolleges aan grote groepen, werkcolleges, workshops en lezingen op het gebied van Visual Storytelling, narratologie, mediatheorie en cultuurfilosofie aan diverse jaargroepen.

Daarnaast leer je studenten onderzoek te doen om hun beeldende en verhalende mogelijkheden te ontwikkelen en verdiepen, en hoe zij ideeën kunnen vormgeven in een essay, artist statement, projectplan, script, subsidieaanvraag, etc. Je bent onderdeel van het beoordelend team en handelt de daarbij behorende administratie af, en je denkt proactief mee in de verdere doorontwikkeling van het curriculum.

Jouw plek als docent Ondernemerschap binnen Avans

St Joost School of Art and Design is onderdeel van Avans Hogeschool. Binnen de gehele academie leiden we 1100 studenten op tot professionele kunstenaars en ontwerpers. De studie Illustrated & Animated Storytelling wordt zowel gegeven op onze locatie Breda als Den Bosch. Binnen deze studie hebben we zo’n 250 studenten en 20 collega’s. Je maakt deel uit van een betrokken team van illustratoren, animatoren, producenten, onderzoekers en theoretici, dat volop in ontwikkeling is.

We bieden je

Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je:

  • Een maandsalaris van minimaal 3.658,64 en maximaal €5.026,85 bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11, cao hbo).
  • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
  • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging.

Jij past bij ons

Je hebt ruime ervaring als (media)theoriedocent en hebt affiniteit met visual storytelling. Verder heb je:

  • Het vermogen te schakelen tussen verschillende onderwijskundige rollen (college/workshops geven, coachen, beoordelen, etc.), zowel online als offline.
  • Een goed organisatievermogen; verantwoordelijkheid nemen voor je eigen bijdrage in het team is voor jou vanzelfsprekend.
  • Een open houding voor feedback van studenten, collega’s en onderwijspartners.
  • Ruime didactische ervaring, bij voorkeur ben je in het bezit van BDB en BKE certificaten.
  • Een afgeronde Masteropleiding.
  • De bereidheid om in goed overleg je agenda aan te passen aan de dynamiek van het onderwijs.

We hechten waarde aan het verbreden van de diversiteit in de organisatie en moedigen kandidaten met alle mogelijke achtergronden aan te reageren.

Vernieuwend Avans

Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer  maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen. 

Draag bij aan onze ambitie

Zie je een mooie rol voor jezelf in het nóg verder professionaliseren van ons onderwijs? Solliciteer dan uiterlijk 20 augustus 2021 via de sollicitatiebutton. Vertel ons in je motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Suzanne Corthals, Studiecoördinator Illustrated & Animated Storytelling via sm.corthals@avans.nl. Wij doen ons best om je binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over jouw sollicitatie.

Solliciteer direct

Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets.