UPSIDE DOWN: Van idee tot realisatie - Minidocu

Wouter van Foose (student BK) maakte samen met beeldend kunstenaar Onno Poiesz (kunstenaar en alumnus AKV|St.Joost) in opdracht van Stichting Kop een kunstwerk voor de vitrines op Breda CS. Tijdens het maakproces onderzoeken de twee kunstenaars de tijd en het spanningsveld tussen hun twee kunstenaarsgeneraties. Het kunstwerk UPSIDE DOWN is een reactie op dit spanningsveld. ​

Filmmaker en fotograaf Melissa Scharroo (Capribee) legde het maakproces van het kunstwerk vast op film. Haar mini-documentaire biedt een kijkje in de keuken van de kunstenaars. Melissa filmde Onno en Wouter in hun ateliers en volgde het project vanaf de eerste ideeën tot aan de opening.  Een verhaal over hoe een jonge student en een ervaren kunstenaar elkaar aanvullen, samenwerken en tot een kunstwerk komen. 

Schets presentatie voor vitrines CS Breda

Met de presentatie van deze jonge kunstenaars laat KOP zien waar de stichting voor staat: bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars en hen de obstakels en hindernissen in het kunstveld helpen nemen. Met als doel het streven naar een duurzamer werkveld, waarin veelbelovende professionele kunstenaars de ruimte krijgen om talent te exploiteren, door te groeien en te excelleren. 

 

UPSIDE DOWN: te zien tot eind december 2019. 
Locatie: kunstvitrines station Breda Centraal (Belcrumzijde). 

Het project kwam mede tot stand door financiering van de Gemeente Breda.