Alumni genomineerd voor TENT Academy Awards 2018

Alumni Joran van Soest (Beeldende Kunst 's‑Hertogenbosch), Joris Verleg (Fotografie|Film Breda) en Chantal Wijkmans (Illustratie|Animatie 's‑Hertogenbosch) zijn genomineerd voor de TENT Academy Awards 2018. 

TENT Academy Awards

De TENT Academy Awards, de filmcompetitie voor pas afgestudeerde kunstacademiestudenten, keert dit jaar weer terug als videokunstfestival in KINO Rotterdam. Op zaterdag 8 september vanaf 13­.00 uur vertoont KINO het beste op audiovisueel gebied uit Nederland en gastland Groot-Brittannië. De jury maakt tijdens de awardshow bekend wie een artist in residence wint in Cove Park, Schotland en Het Wilde Weten in Rotterdam. Het publiek kan zijn stem uitbrengen voor de Public’s Choice Award en netwerken met film- en kunstprofessionals. De festivaldag sluit af met een feestelijke borrel.

Joran van Soest, nominatie Lucasprijs 2018
Joris Verleg, nominatie St.Joostpenning 2018
Het eindexamenwerk van Chantal Wijkmans tijdens LAUNCH 2018

De organisatie van de TENT Academy Awards stelt ieder jaar zorgvuldig scouts aan om werken te selecteren voor de award show. Zij bezoeken de eindexamenvoorstellingen van de kunstacademies en stellen de nominaties samen. Het team bestaat uit professionals afkomstig uit de beeldende kunst- en filmwereld. De criteria voor nominatie zijn artistieke authenticiteit, technisch en oorspronkelijke beeldtaal.

Oud-student Festut Toll won de TENT Academy Award 2017.

Tickets en meer info:

TENT Rotterdam