Talentontwikkeling bij TalentHub Brabant

De Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc en de provincie Noord-Brabant  zetten de komende vier jaar hoog in op talentontwikkeling in de professionele kunsten in de TalentHub Brabant. In een TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. Zij stellen kennis, faciliteiten en productiemiddelen ter beschikking. Dat doen ze door door talenten te programmeren, of bijvoorbeeld licht en geluid voor optredens te regelen. Zo kunnen talenten hun artistieke signatuur ontwikkelen, krijgen ze binding met hun (toekomstige) publiek en wordt hun werk geïntroduceerd bij professionals, de politiek, fondsen en de media.

Verschillende alumni van AKV|St.Joost nemen deel aan deze TalentHubs. Hieronder een selectie.
Klik op de quote voor het hele artikel, of bekijk alle talenten op de website van TalentHub Brabant.

 

TalentHub Next

In Next staat talent op het gebied van innovatief bewegend beeld (onder andere animatie, illustratie, virtual reality, games en visual effects) centraal. Een talentontwikkelingstraject van TalentHub Brabant waarin zowel zakelijke aspecten als ook artistieke doelen een plek krijgen.

TalentHub Brabant is gevormd met partners die alle delen van de keten vertegenwoordigen:
AKV|St.Joost (onderwijs), PostPanic en Submarine (productie van zowel commercieel als vrij werk), Solar World Cinema (vertoning en distributie, tevens verbonden aan Pop Up Cinema), KLIK animatie filmfestival (vertoning en distributie), Playgrounds, Frodo Kuipers (onafhankelijk filmmaker en verbonden aan Studio Nova). Alle partners hebben daarnaast een sterk internationaal netwerk.

 

TalentHub jump!

jump! is een talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars in Brabant in samenwerking met vier Brabantse galeries. De Talenthub Brabant wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. Na het succes van de eerste versie van jump!, die in 2014 van start ging, krijgt opnieuw een aantal kunstenaars de kans dit talentontwikkelingstraject te volgen.

De kunstenaars krijgen gedurende anderhalf jaar zowel een gezamenlijk als een individueel traject aangeboden. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend kunnen zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk. Bijzonder aan dit project is dat de galeries hierin samenwerken en hun kennis en netwerk beschikbaar stellen.