Kunstmarkt verkoop St. Joost School of Art & Design levert 11.074 euro op voor Oekraïne. Avans Hogeschool verdubbelt het bedrag.

Met meer dan 80 deelnemende kunstenaars en ontwerpers, honderden bezoekers en een prachtig opgehaald bedrag kijken we terug op een geslaagde benefiet-actie voor de oorlog in Oekraïne. Een hartverwarmende actie van onze community met een bijzonder gebaar van Avans Hogeschool.

Maak voor Oekraïne!
Vijf studenten van de opleiding Photography, Film & the Digital van St. Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool) namen het initiatief om een Kunstmarkt te organiseren. Studenten, medewerkers, docenten en oud-studenten hebben werk gedoneerd dat verkocht werd voor Oekraïne. Op donderdagavond 31 maart vond de Kunstmarkt plaats op de kunstacademie aan de Beukenlaan in Breda. De opbrengst van de verkoop bedraagt ruim 11.000 euro, Avans Hogeschool verdubbelt het bedrag. Een totale donatie van 22.148 euro. 

Philippe Raets, voorzitter van het College van Bestuur: ‘’Binnen Avans Hogeschool zien we verschillende acties en initiatieven van medewerkers en studenten die een helpende hand bieden aan eenieder die getroffen is door het conflict in Oekraïne. Dit ondersteunen we van harte. We zullen als College van Bestuur het opgehaalde bedrag van de Kunstmarkt verdubbelen en doneren.’’

Kunst verbindt!
Er werd een grote diversiteit aan werk verkocht. Waarvan het meeste ook gemaakt is in één van de werkplaatsen die de academie rijk is. Van fotoprints tot keramiek, kaartensets, boeken, sieraden, een geïllustreerd portret van jezelf en onder meer film screenings tegen betaling. Naast de grote interesse van bezoekers uit de stad bracht het ook veel onderlinge verbinding en interesse voor elkaars werk.

Directeur St. Joost René Bosma zegt erover: ‘’Dit initiatief van studenten is hartverwarmend en verdient als vanzelfsprekend de steun van de gehele academie. Het is inspirerend om te zien hoe vanuit een gezamenlijke passie voor kunst en design een positieve bijdrage kan worden geleverd aan de verschrikkelijke situatie in Oekraïne. ‘’

Foto's: Hannah Smid

...
...
...

Bericht vrijdag 25 januari 2022: Sinds donderdag 24 februari volgen we met afschuw het nieuws over de invasie in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die hierdoor wordt getroffen. 

Binnen onze academie hebben we studenten en medewerkers uit Oekraïne en Rusland. Ook kan het zijn dat je familie of vrienden in de getroffen regio hebt. Als je iemand nodig hebt om mee te praten, neem dan contact op met je studiecoördinator of directie. Wij zoeken zelf ook contact met studenten en medewerkers die afkomstig zijn uit of gevestigd zijn in de getroffen regio.

Als academie staan we voor vrijheid en diversiteit met gelijke kansen voor iedereen. Laten we de verbinding zoeken en voor elkaar zorgen, vooral nu.

Avans Hogeschool volgt de ontwikkelingen in het oosten van Europa nauwgezet en hecht er veel waarde aan dat Avans klaarstaat om steun te bieden aan studenten, docenten en medewerkers. Als hogeschool onderschrijven wij het standpunt van de Vereniging Hogescholen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.