Robin Mommers wint JBZ Award 2019

Robin Mommers, studente Illustratie|Animatie bij AKV|St.Joost ‘s‑Hertogenbosch is uitgeroepen tot winnaar van de JBZ Award 2019. Robin ontving tijdens de examenceremonie deze prijs uit handen van de heer Jean‑Marc Reinold van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Robin gaat samen met de genomineerde kandidaten en de winnaar van vorig jaar, Lotte van der Pasch, exposeren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 12 juli tot eind september. Ook ontvangt ze 2500 euro om te besteden aan nieuw werk wat dan geëxposeerd wordt in de zomerexpositie 2020.

De JBZ Award

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) reikt voor de achtste keer de JBZ Award uit, een aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent, die wordt mogelijk gemaakt door de Raad van Bestuur van het JBZ. De prijs wordt toegekend met het oog op artistieke kwaliteiten en aandacht die in de context van een ziekenhuis belangrijk zijn; het werk moet sprankelend, boeiend en menselijk zijn. De jury waardeert Robin haar interdisciplinair werk. Het is een ware zoektocht in materialen en techniek. In haar werk 'Ze is wat ze maakt’ laat Robin op een speelse en poëtische manier een origineel 5-luik zien over de zoektocht naar wie zij is. Deze ontdekkingsreis past binnen de healing environment van het ziekenhuis. De jury over het werk: "Het werk van Robin is eenvoudig, helder en krachtig. Haar werk is bescheiden en intrigerend als je er aan overgeeft. Er is een collage, zeefdruk, gouache en aquarel te zien in haar prachtige onderwaterwereld. Toepasselijk werk voor bijvoorbeeld een wachtruimte in het JBZ."

Winnaar JBZ Award Robin Mommers
...
Previous Next

Genomineerden

AKV|St.Joost had acht eindexamenkandidaten voorgedragen uit verschillende disciplines. Daaruit selecteerde de jury van de JBZ Award drie kandidaten voor de prijs: Tim ter Avest van Beeldende Kunst, Robin Mommers van Illustratie|Animatie, en Nick van Steen van Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp. De genomineerden zullen, samen met de winnaar van vorig jaar Lotte van der Pasch, werk exposeren op de Boulevard van het JBZ ziekenhuis. Deze expositie is te zien vanaf 12 juli tot eind september.

Jury

De jury van de JBZ Award 2019 bestond uit Jean-Marc Reinold, voorzitter van de kunstcommissie Jeroen Bosch Ziekenhuis, Frederic Baas, conservator Design Museum 's‑Hertogenbosch en Lotte van der Pasch, winnaar JBZ Award 2018.

Launch 2019

De graduation show Launch 2019 is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond is de academie in ’s-Hertogenbosch geopend tot 21.00 uur. Op dinsdag is de academie in Breda te bezoeken tot 21.00 uur.