Prestigieuze St. Joostpenning voor Catherina Iosifidis

Catherina Iosifidis, afgestudeerd bij de studie Film aan St. Joost in Breda, heeft tijdens de examenceremonie op 5 juli de St. Joostpenning ontvangen uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda. Ze krijgt een geldbedrag van €2500.

Catherina Iosifidis

Naast de geldprijs ontvangt Catharina een exemplaar van de bronzen St. Joostpenning, met daarop de naam en het jaartal. De jury ziet in het werk een echte auteursfilm met een eigen visie op de scheidslijn tussen fictie en documentaire. De jury over het werk: "Catharina laat de kijker in een verstilde omgeving dicht bij het onderwerp komen en geeft de kijker toegang tot een draaikolk van onzekerheid en jaloezie. De maker kent deze gevoelens zelf. Mede daarom is het een heel knap en volwassen werk. Het komt tot leven in een bijzondere vorm en omgeving. Het is een cadeautje dat je als kijker zo dicht op de huid mag zitten van de hoofdpersoon. Als je in staat bent in een complexe productie je signatuur overeind te houden, dan is ‘veelbelovend’ een understatement. Het geheel is zeer professioneel geproduceerd en maakt hongerig naar het vervolg."

Catherina Iosifidis, winnaar St.Joostpenning 2019
Winnaar VanGogh AiR Floor Snels - tevens genomineerd St.Joostpenning 2019
Previous Next

Genomineerden

Catharina is gekozen uit een totaal van acht genomineerden. De kandidaten voor de prijs zijn genomineerd door externe deskundigen tijdens het eindexamen. Naast Catharina waren genomineerd: Maaike Twist, Floor Snels van Beeldende Kunst, Larice Schuurbiers van Fotografie, Mark van Cromvoirt en Meyrem Altuntepe van Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp en Niek Vergeer en Ries Verwegen van Illustratie|Animatie.

Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Femke den Boer, directeur van de kunstacademie St. Joost, en twee gerenommeerde deskundigen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving: Dingeman Kuilman, directeur Stedelijk Museum Breda, en Petra Janssen, ontwerper en founding director van Studio Boot en Social label in 's‑Hertogenbosch.

Launch 2019

De graduation show Launch 2019 is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond is de academie in ’s-Hertogenbosch geopend tot 21.00 uur. Op dinsdag is de academie in Breda te bezoeken tot 21.00 uur.