Permanente vestiging AKV|St.Joost aan de Parallelweg in 's‑Hertogenbosch

Sinds september 2017 is de Bossche locatie van AKV|St.Joost gehuisvest in het voormalig PostNL distributiecentrum in het EKP-gebied aan de Parallelweg in 's‑Hertogenbosch. Avans Hogeschool wil op het oude terrein van de kunstacademie nieuwbouw realiseren om alle opleidingen en de ruim 14.000 studenten van de hogeschool aan de Onderwijsboulevard te concentreren. Blijft de academie in het EKP-gebied?

St. Joost Parallelweg 's-Hertogenbosch

Door de sterk gestegen bouwkosten werd het plan vorig jaar zeker met een jaar uitgesteld. In tussentijd sprak het CvB met alle academies om een nieuw meerjarenbeleidsplan te schrijven. Daarin staat de visie op het onderwijs. "Zo willen we nog intensiever samenwerken met bedrijven en organisaties. Dat vraagt ook om andere eisen aan bijvoorbeeld de omvang van de gebouwen", aldus Diedrik Zijderveld, vicevoorzitter van Avans Hogeschool.

Avans en de gemeente 's‑Hertogenbosch zien graag dat de kunstacademie in het EKP-gebied blijft. De ontwikkelaars hebben de opdracht gekregen rekening te houden met een permanente kunstacademie op deze plek. Het lopende huurcontract van het Bossche academiegebouw wordt tot 2023 verlengd. "Eind oktober weten we hoe de ontwikkeling van het gebied eruit gaat zien en of de kunstacademie permanent in het gebied kan blijven. Als dat niet het geval is, geeft de verlenging van het huurcontract ons in ieder geval de tijd om voor een passende huisvesting te zorgen".

"Het moet een interessante omgeving worden voor kunstonderwijs, en daarvoor zijn er volgens mij ook al mooie bewegingen op het culturele vlak aan het ontstaan."

— Diederik Zijderveld, vicevoorzitter Avans Hogeschool