Pathé Tuschinski Award 2019 voor filmmaakster Irene Lagendijk

Tijdens het Nederlandse Film Festival (NFF) heeft onze oud-studente Irene Lagendijk (afgestudeerd FILM 2019) de Pathé Tuschinski Award voor beste film gewonnen! Met de NFF Studentencompetitie draagt het Nederlands Film Festival bij aan de startende carrières van de nieuwste lichting makers.

Irene Lagendijk, alumna FILM 2019, wint de Pathé Tuschinski Award

“De Pathé Tuschinski Award gaat naar Irene Lagendijk voor MAY DIVORCE BE WITH YOU. De cheque ter waarde van €5.000 euro die door Pathé Theatres BV ter beschikking is gesteld, gaat naar de beste afstudeerfilm van 2019. Irene Lagendijk (AVK|St. Joost) is bekroond met de award voor MAY DIVORCE BE WITH YOU.”

Lees hier meer over de prijsuitreiking.

MAY DIVORCE BE WITH YOU

Wat doe je als je als kind van gescheiden ouders geen beeld hebt van of herinnering aan de liefdevolle relatie die je ouders ooit hadden? Als je een filmmaker bent, laat je hen voor het oog van de camera bepalende momenten uit hun huwelijk naspelen.

Irene Lagendijk, alumna FILM 2019, wint de Pathé Tuschinski Award
Previous Next

Hoewel de ouders van deze filmmaakster ooit vijftien jaar een hartstochtelijk huwelijk hadden, groeide Irene Lagendijk op als kind uit een gescheiden gezin. Zelf heeft ze nooit bewust iets van de liefdesrelatie van haar ouders meegekregen. In deze intieme, tragikomische documentaire besluit ze met terugwerkende kracht nieuwe herinneringen te scheppen. Daartoe haalt ze beide ouders over om scènes uit hun huwelijk na te spelen. Zowel hun meest liefdevolle als pijnlijkste momenten, op de bijbehorende plekken. (bron: NFF)