Nieuw gebouw AKV|St.Joost 's‑Hertogenbosch

In de zomervakantie van 2017 verhuist de Bossche kunstacademie AKV|St.Joost voor ongeveer 4 jaar naar een andere locatie in ’s‑Hertogenbosch. Het gaat om het voormalige distributiecentrum van PTT Post aan de Parallelweg 21-23. Dit ligt op 10 minuten loopafstand van de achterzijde van NS-station 's‑Hertogenbosch.

Waarom verhuist de academie?

AKV|St.Joost verhuist, omdat het huidige pand niet toekomstbestendig is. Er zijn bouwkundige gebreken die steeds moelijker zijn op te lossen. Daarnaast wil Avans Hogeschool al haar opleidingen in ’s‑Hertogenbosch samenbrengen aan de Onderwijsboulevard.

Terugkeer

Het terrein aan de Onderwijsboulevard 256 wordt verder ontwikkeld. De komende maanden werkt Avans de plannen voor een nieuwe onderwijslocatie verder uit. In het najaar van 2016 is hier meer over bekend. De kunstacademie keert in elk geval na ongeveer 4 jaar weer terug op dezelfde plek aan de Onderwijsboulevard in een gloednieuwe kunstacademie.

Nieuwe locatie

Net als de huidige locatie heeft het tijdelijke pand grote ruimtes met hoge plafonds en veel ruimte en vrijheid om te werken. Het pand wordt zodanig ingericht dat de studenten en medewerkers er fijn in kunnen studeren en werken. Alle huidige faciliteiten verhuizen mee, aangevuld met een eigen kantine en bar.

Breda

AKV|St.Joost heeft ook een vestiging in Breda. Daar is en blijft de academie gehuisvest in haar prachtige klooster aan de Beukenlaan. 

Informatie

Voor algemene vragen over de verhuizing kun je met ons contact opnemen. Ben je aankomend student in 's‑Hertogenbosch en heb je vragen over deze locatie en je studie, neem dan contact op met Rob Schouten