Marloes Vreeswijk winnaar Jheronimus Award

De Jheronimus Award gaat dit jaar naar student Marloes Vreeswijk, studente Beeldende Kunst. De gemeente ’s‑Hertogenbosch reikt deze prijs jaarlijks uit aan de meest ondernemende student.

Marloes Vreeswijk winnaar Jheronimus Award 2019 en genomineerd JBZ Award 2019

Tijdens het verblijf in het atelier wil Marloes zich inzetten voor de zichtbaarheid van jonge kunstenaars en ontwerpers in 's‑Hertogenbosch. Hoe neem je als jonge kunstenaar of ontwerper een plek in? Hoe maak je jezelf zichtbaar? In de stad? In een wijk? In een expositie? In een collectief? In een sociale structuur? Met haar nieuwsgierigheid en ondernemende houding wil ze jonge kunstenaars bevragen over zichtbaarheid en wat de beweegredenen zijn om wel of niet in deze stad te blijven. En haar inzichten en antwoord op de vraag hoe ze zelf vorm geeft aan haar kunstenaarschap na de academie delen in haar opgebouwde netwerk.

Tijdens een pitch in het Willem II gebouw hebben diverse studenten hun toekomstplannen toegelicht. De selectiecommissie, bestaande uit Ivonne van der Velden (Curator BK/WillemTwee), Janne van Wijnen (Gemeente 's‑Hertogenbosch), Wies Paree en Dylan van de Wal (winnaars 2018) en Fred van Hoek (AKV|St.Joost), koos unaniem voor Marloes. De beeldend kunstenares mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier met faciliteiten. Vanuit hier kan Marloes haar beroepspraktijk verder invulling geven.

Launch 2019

De graduation show Launch 2019 is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond is de academie in ’s-Hertogenbosch geopend tot 21.00 uur. Op dinsdag is de academie in Breda te bezoeken tot 21.00 uur.