Tentoonstelling Marloes Vreeswijk in Willem Twee

I see myself as orange - eerste solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Marloes Vreeswijk

In de spiegelzaal en etaloge van de Willem Twee kunstruimte is van 2 juni t/m 12 juli 2020 werk te zien van Jheronimus Atelierprijs-winnaar Marloes Vreeswijk (Nederland, 1993). Zij sluit met haar eerste solotentoonstelling haar werkperiode af.
 

Marloes Vreeswijk

De Atelierprijs is een stimuleringsprijs van de Gemeente 's‑Hertogenbosch, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest ondernemende afstudeerder van de AKV|St.Joost. De winnaar mag een jaar lang gebruik maken van een atelierruimte in het Willem Twee gebouw en krijgt gedurende dat jaar begeleiding van de curator van de Willem Twee kunstruimte, om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

Wat is normaal?

Als Marloes Vreeswijk later groot is, hoopt zij in ieder geval nooit volwassen te worden. Want ben je dan nog wel in staat om echt in iets te geloven, vraagt zij zich af. Door afstand te doen van de verwachtingen die zij ervaart als burger, schept Marloes als kunstenaar haar eigen voorwaarden om tot werk te komen. In haar werk bevraagt zij de norm van wat ‘normaal’ is, voor de ander en haarzelf, en neemt hierbij haar eigen identiteit onder de loep. Haar artistieke onderzoek uit zich voornamelijk in veel kleur, glitters, textiel en herkenbare objecten die refereren aan haar kindertijd. Ondanks haar kleurrijke werken vindt zij het belangrijk dat de serieuze ondertoon in haar werk niet vergeten wordt. Het gaat haar erom dat we als mensen – volwassen of kind – in staat blijven om ergens in te geloven.

Safe Spaces

Door het innemen en eigen maken van ruimte, haar eigen theorieën over kleuren en vormen, creëert Marloes zogenoemde Safe Spaces. Zij studeerde in 2019 af aan de AKV|St. Joost, met kostuums, performance en tapijten die een uiting zijn van deze thematiek.

Meer informatie en reserveren...

Glashelder: Marloes Vreeswijk en Manon Jeuken

In de ikwillem - ook in de Willem Twee - presenteert Marloes Vreeswijk  van 2 t/m 30 juni 2020 samen met Manon Jeuken voor 'Glashelder' hun gezamenlijke project 'screenshot 206'.

De samenwerking tussen Marloes en Manon is in eerste instantie ontstaan vanuit een wederzijdse interesse naar het creëren van een context, waarin je jezelf kunt verwonderen en je even losstaat van wat er om je heen gebeurt. Beiden bekijken ze het begrip verwondering vanuit een andere invalshoek. Waar Manon kleuren en vormen inzet om de toeschouwer een gevoel van zorgeloze vrijheid te laten ervaren, gebruikt Marloes haar kleurentheorie om te confronteren en ons bewust te maken van onze persoonlijke ruimte.

Voor het werk hebben zij zich laten inspireren door attractieparken in Nederland. Met behulp van Google Maps satellietbeelden zijn zij op zoek gegaan naar vormen, patronen en kleurrijke gedaantes om een paradijselijk geheel te vormen.

Over Glashelder

Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende een maand hun werk achter glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder onder de naam ‘Glashelder’. De exposanten zijn allemaal professionals en verbonden aan Willem Twee of uitgenodigd door een kunstenaar werkzaam in Willem Twee. Ze werken in hun atelier of werkplaats en exposeren regelmatig.

Meer informatie en reserveren...