Mantel der Liefde - Ilse Wolf

Ode aan de mantelzorger

Nederland telt ruim 4 miljoen mantelzorgers. Een groot deel daarvan zorgt voor een oudere. Zorgvraag en zorgkosten zijn in vergrijzend Nederland de afgelopen jaren flink toegenomen. Ouderen moeten steeds vaker een beroep doen op hun naasten. Een op de drie volwassenen verleent zorg, maar zien zichzelf niet als mantelzorger. Met de tentoonstelling Mantel der Liefde steekt alumna Ilse Wolf de vele mantelzorgers een hart onder de riem. Een project dat binnen vier maanden de steun kreeg van o.a. het ministerie van VWS, de provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en zorgorganisatie de Riethorst Stromenland.

Ilse verbindt cultuur, zorg en onderwijs. Voor de realisatie werkte ze samen met ouderen, mantelzorgers en zorginstellingen. Leerlingen die de tentoonstelling bezoeken, krijgen een foto-opdracht mee die samenwerken met ouderen stimuleert.

Op 11 november opende de interactieve fototentoonstelling Mantel der Liefde haar deuren op het Stationsplein 18 in Breda. Deze tentoonstelling reist twee jaar door Nederland en is op tenminste zeven locaties te zien.
[Tekst gaat verder onder de foto...]

Mantel der Liefde

Samen foto’s Mantel der Liefde ontdekken, te zien tot 30 december

Kom vooral samen kijken naar de fototentoonstelling de Mantel der Liefde over mantelzorg en ouderen. Ilse Wolf bracht twaalf mantelzorgsituaties in beeld. De foto's zien, lukt alleen als je samenwerkt. De een trekt een lade open of trekt aan een touw, zodat de ander kan kijken. Ook is er een blokpuzzel met vijf foto's die je samen kunt oplossen. 

Lees hier het verhaal van Theo en Irene Stikkers, zij zijn een van de twaalf geportretteerden.  https://mantelderliefde.nl/verhalen/verzorger-of-echtgenoot/. Irene vertelde er ook over op Omroep Brabant (bron: Omroep Brabant): http://bit.ly/2A6AymQ

Reizende tentoonstelling

De Mantel der Liefde reist de komende twee jaar langs zeven locaties. De eerste locatie is het Centraal Station in Breda. De tweede is het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Op de kalender vind je de laatste informatie over de Mantel der Liefde; waar die staat en wat er in het randprogramma is te doen.

Mantel der Liefde
Previous Next

Tot en met 30 december in Breda:

Stationsplein 18
4811 BB Breda
Openingstijden: 12.00 - 17.00 uur
Vrij entree