Luuk van de Ven wint Atelierprijs Breda

Kunststudent Luuk van de Ven, onlangs afgestudeerd aan de studie Photography, Film & the Digital bij St. Joost School of Art & Design, is uitgeroepen tot winnaar van de Atelierprijs 2021-2022. De gemeente Breda stelt deze prijs jaarlijks beschikbaar aan de meest ondernemende student van St. Joost School of Art & Design Breda. De winnaar mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier bij Electron en krijgt begeleiding als startend ondernemer. Hij krijgt hiermee de kans om zich verder te ontwikkelen als kunstenaar of ontwerper. Breda wil met de Atelierprijs jonge, veelbelovende kunstenaars stimuleren om zich aan Breda te binden.

Atelierprijs Breda 2021-2022
Luuk van de Ven lichtte in mei tijdens een pitch zijn toekomstplannen als maker, onder andere met House of Salvia, toe voor een jury van deskundigen Lisette Spee en Liek van Egmond (Electron/MOTMOT gallery), Fred van Hoek en Marjan Middelhoff (St. Joost), Wouter van der Giessen (kunstenaar en winnaar Atelierprijs 2020/2021) en Julia van Engelen (beleidsmedewerker cultuur Gemeente Breda). De sollicitatieprocedure kenmerkte zich door een sterk aanbod van kandidaten die met een enorme drive en professionele kwaliteit zichzelf en het werk presenteerden. Hieruit kwam Luuk als winnaar van de Atelier Prijs 2021-2022 naar voren. Naast het atelier kan Luuk rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk, toegang tot het netwerk van Electron|MotMot om de invulling van zijn verdere beroepspraktijk een vliegende start geven.

Luuk van de Ven, Photography, Film & the Digital
De jury koos Luuk uit vijf sterke kandidaten als winnaar van de Atelierprijs 2021/2022. “De overtuigende kracht van niet alleen jouw visie, maar ook het persoonlijke engagement en het vermogen om je koers te vormen en varen, maakte veel indruk op ons. Je bent open en duidelijk in je ambitie en plannen en Electron kan je voorzien in passende ruimte en een passend netwerk. We hopen je daarbij vaak te zien en je regelmatig te prikkelen met gezonde reflectie op je artistieke ontwikkeling. De stad zal een goede aan je hebben. Je gaat er zelf op uit, ziet krachten en kwaliteiten van anderen als belangrijke toevoeging op je eigen werk. Je discipline is een toevoeging op de diversiteit binnen het ateliercomplex. Gefeliciteerd met de Atelierprijs 2021-2022!”

Hieronder geven we alvast een kleine sneak peek van de EP ‘Uit de Maat’ van Luuk. Na 7 juli is deze volledig te zien op nowshow.nl.

Graduation Show 2021
Met trots presenteert St. Joost School of Art & Design de Graduation Show Now Show > New Show: 7 - 11 juli. Op het online platform nowshow.nl is het werk van Luuk en zijn medestudenten te bekijken in een online expositie en een programma met digitale presentaties, installaties, performances, video’s en artist talks. Iedereen is van harte uitgenodigd: mis het niet!

Bezoek ons ook offline
Van 8-11 juli is het ook mogelijk om een selectie van onze Bachelor- en Master studenten te bezichtigen op beide locaties. Meer informatie en het boeken van een timeslot kan via nowshow.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze mailing via deze link

...