Jesse en Stijn winnen Atelierprijs 2023

Designstudenten Jesse Paauwe en Stijn Ros, onlangs afgestudeerd aan de studie New Design & Attitudes bij St. Joost School of Art & Design, zijn als duo uitgeroepen tot winnaars van de Atelierprijs 2023. De winnaars mogen een jaar lang gebruik maken van een gastatelier in het pand van Electron en krijgen begeleiding als startende ondernemers. Zij krijgen hiermee de kans om zich verder te ontwikkelen als ontwerper. Breda wil met de Atelierprijs jonge, veelbelovende kunst- en designtalent stimuleren om zich aan Breda te binden. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda en Broedplaats Electron.

Jheronimus Atelier Prijs
Jesse Paauwe en Stijn Ros hebben tijdens hun pitch in juni hun toekomstplannen als maker toegelicht voor een jury van deskundigen: Lisette Spee (Broedplaats Electron, Ide Mens (gemeente Breda), Elodie Zwart (winnaar Atelierprijs Breda 2022) en Fred van Hoek (St. Joost School of Art & Design).

De sollicitatieprocedure kenmerkte zich door een sterk aanbod van kandidaten die met een enorme drive en professionele kwaliteit zichzelf en het artistieke werk presenteerden. Hieruit zijn Jesse en Stijn als winnaars naar voren gekomen. Naast het atelier (in beheer van CLIB) kunnen zij rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk en toegang tot het netwerk van Electron|MotMot om de invulling van professionele toekomstplannen een vliegende start te geven.

Het juryrapport zegt over Jesse Paauwe en Stijn Ros:
Jullie zijn als denker versus doener een interessant duo waar we meer van willen zien. Jullie lijken beiden in staat om concepten en ideeën snel om te zetten in concrete producten, met een brede scope. We waren verrast door jullie ondernemende aanpak en het vele werk dat je al buiten de academie hebt gedaan en de interactie die je daarbij aangaat met omgeving en organisaties. We zijn benieuwd hoe jullie je ambities waar gaan maken en willen jullie daarbij graag faciliteren met de ruimte!

Reactie van Jesse en Stijn: “Ons avontuur als ontwerp duo, genaamd Bomba, begint hier. We houden ervan om de regels te buigen en zijn erg gefascineerd door de publieke ruimte en branding. Met een experimentele houding streven we ernaar om nieuwe mogelijkheden binnen grafisch ontwerp toe te passen en verder te kijken dan een computerscherm.”

Graduation Show 2023
Met trots presenteert St. Joost School of Art & Design de Graduation Show NOW SHOW van 29 juni t/m 2 juli. Kom naar de expositie op onze academielocatie in Breda en Den Bosch waar de afstudeerders van de bachelor- én masteropleidingen hun projecten presenteren. Bezoek één van de vele events, koop een uniek werk in de shop of bekijk het werk op het online platform nowshow.nl. Iedereen is van harte uitgenodigd: mis het niet!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze mailing via deze link

...