Gastatelier voor Evelien van der Peijl en Evi Hogervorst

Evelien van der Peijl, afgestudeerd bij Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp, en Evi Hogervorst, afgestudeerd bij  Illustratie|Animatie, mochten de Atelierprijs 2019 in ontvangst nemen; de prijs voor de meest ondernemende student(en) van AKV|St.Joost Breda. Hiermee mag het duo een jaar lang gebruik maken van een gastatelier bij Electron om hun startende beroepspraktijk verder invulling te geven. De studenten ontvingen vandaag de prijs uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda.

Gastatelier voor Evelien van der Peijl en Evi Hogervorst

Tijdens een pitch in het Stadskantoor hebben diverse studenten hun toekomstplannen toegelicht. De selectiecommissie, bestaande uit Saskia Mollema (beleidsadviseur Cultuur Breda), Ageeth Boermans (Clib), Lisette Spee (Electron), Juul Lith en Iris Hagel (oud-winnaars), Dieuwertje Komen en Fred van Hoek (AKV|St.Joost), kozen uiteindelijk voor het duo Evelien en Evi, beiden afgestudeerd bij de studie Illustratie|Animatie. Het ontwerpersduo mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier met faciliteiten bij Electron. Vanuit hier kunnen zij hun beroepspraktijk verder invulling geven.

De beginnend ontwerpers hebben een duidelijke ambitie om hun ondernemingen een vliegende start te geven. Daarbij zien ze Electron als vertrekpunt om te zichzelf te ontwikkelen binnen het creatieve werkveld van Breda. Beiden zijn druk bezig met het vergroten van hun netwerk, bijvoorbeeld tijdens initiatieven zoals de Stekmarkt of bij exposities van Pier 15 en Electron. Vanuit die contacten kunnen ze initiatief nemen om bijvoorbeeld exposities te organiseren en cureren.

Launch 2019

De graduation show Launch 2019 is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond is de academie in ’s-Hertogenbosch geopend tot 21.00 uur. Op dinsdag is de academie in Breda te bezoeken tot 21.00 uur.