Drie St. Joost studenten winnen Chassé Cultuurfonds Film Incentive

Op donderdag 7 maart deden de eindejaarsstudenten van de opleiding Photography, Film & the Digital mee aan de Chassé Cultuurfonds filmpitch. Zij presenteerden het idee voor hun eindexamenfilm aan een jury, bestaande uit Luuk van de Ven (oprichter van Salvia Arts, producent bij Broet en curator), Shariff Nasr (regisseur en scenarioschrijver) en Sterre de Jong (hoofd Professionals & Talent bij NFF, documentair producent en moderator). Na de pitchronde en het juryberaad werden aan het eind van de dag de drie gelukkige winnaars bekend gemaakt.

 

Chassé Cultuurfonds Film Incentives

De jury koos dit jaar voor de projecten van Lopke van Elderen, Merijn Stojansek en Lindy van Hillo. Zij wonnen alle drie de Chassé Cultuurfonds Film Incentive. Deze incentives worden mogelijk gemaakt door het Chassé Cultuurfonds, die 10.000 euro beschikbaar stelt voor het realiseren van de eindexamenfilms. De uiteindelijke films zullen tijdens de Now Show Afstudeershow in juli 2024 in de zaal van Chassé Cinema te zien zijn.

 

Meerjarige samenwerking

Het Chassé Theater en St. Joost tekenden in 2022 een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar. Met de samenwerking stimuleren beide partijen awareness, co-creatie en talentontwikkeling. Naast inhoudelijke samenwerking en kennisdeling is de Chassé Cultuurfonds filmpitch en de bijbehorende Chassé Cultuurfonds Film Incentive ook een onderdeel van deze samenwerking. Het Chassé Theater stelt daarnaast haar gebouw open voor de studenten.

 

Chassé Cinema is al meer dan 25 jaar hét filmhuis van Breda. De artistieke film staat bij ons voorop, net als podium bieden aan talent. Daarnaast zit samenwerken in ons DNA. De relatie met St. Joost is er eentje die wij koesteren. Geweldig dat Chassé Cultuurfonds – dat bestaat dankzij donaties van particulieren en bedrijven – dit partnerschap schraagt. Jaarlijks stelt dit fonds drie mooie bedragen beschikbaar voor filmstudenten van St. Joost om hun eindexamenwerk te realiseren. Dit is talentontwikkeling optima forma. Ik ben er zeer verguld mee.” -Ruud van Meijel, algemeen directeur Chassé Theater & Cinema.