Cultuurnacht Breda 2020

Dit jaar vindt de Cultuurnacht Breda plaats op 25 januari vanaf 16.00 uur. Diverse talentvolle studenten en alumni vertegenwoordigen AKV|St.Joost tijdens deze schitterende nacht. Een jaarlijks evenement waarbij je op één avond met diverse kunst- en cultuurinstellingen in Breda kunt kennismaken.

@ Cécile Verwaaijen

Cécile Verwaaijen

Cécile Verwaaijen, afgestudeerd aan AKV|St.Joost in 1992, voelt zich aangetrokken tot plekken in de wereld waar het leven zich op het scherpst van de snede afspeelt. Ze probeert een taal te vinden voor haar gevoelens van angst en ontzetting, maar ook van verwondering en fascinatie. In de serie Learning Arabic maakt ze de wereld zachter en plaatst ze vraagtekens bij huidige systemen van onderdrukking en uitsluiting. Haar werk balanceert tussen schoonheid en gruwel, en biedt de mogelijkheid een verstoorde wereld opnieuw of met andere ogen te bekijken.

In Club Solo zijn diverse nieuwe werken van Cécile Verwaaijen te zien, naast een serie schilderijen uit het begin van haar kunstenaarspraktijk.

De expositie is te bezoeken in Club Solo tussen 19:00 - 00:00 uur.

Studio Høtmøt

Studio Høtmøt maakt zijn debuut met een enorme verhalende  ervaring over de geschiedenis en functionaliteit van de Kazerne. Rumbling Rooms is de uitkomst van een samenwerking tussen zeven studenten van AKV|St.Joost: Hadewig Cobben, Daan van Bommel, Cheyenne Goudswaard, Sanne Meuwese, Bas Steens Kimberley Rochat en Zanna van Vugt.

U kunt de animatie beleven in De Rooi Pannen tussen 19:00 - 00:00 uur. 

Er is ook werk van studio HØTMØT te zien bij expositie ZOET in de Uitvindfabriek, een interactieve performance PRINT in Café Het Hijgend Hert en een activiteit en expositie Live Tekenen in de Nieuwe Veste.

@ Studio Høtmøt

Futurituous

Nichon en Julia introduceren een visuele en interactieve audiotour door de oude rechtbank in Breda. In de tour maak je kennis met Robert, een CEO van het denkbeeldige bedrijf Futuritious.

De tour is te beleven in de oude rechtbank tussen 19:00 - 00:00 uur.

IngeKOPt

Expo IngeKOPt talent

Stichting KOP (kunstenaars ontmoetingsplaats) en Breda Cultureel dragen met uiteenlopende projecten bij aan de ontwikkeling van jonge makers en het culturele aanbod in Breda. Samen met Cultuurnacht Breda selecteerde KOP drie veelbelovende jonge makers, afgestudeerd aan AKV|St.Joost. Carmen van den Elsen, Lionne van Deursen en Naomi Remijn ontwikkelden materialen op biologische basis. De materialen zijn ontwikkeld vanuit bacteriën, helmgras, schelpen en inheemse groenten.

De materialen zijn te zien in Electron | MotMot gallery, tussen 19:00 - 00:00 uur.

Romee van Oers

Romee van Oers studeerde in 2016 af aan AKV|St.Joost richting Beeldende Kunst. Sinds die tijd heeft Romee diverse prijzen gewonnen zoals Buning Brongers Prijs en de Kunst aan de Dijk Prijs. Ook was ze te zien in allerlei galerieën, waaronder Galerie Franzis Engels.

Het werk van Romee van Oers gaat over de handeling van het schilderen. Het werk van Romee suggereert een ruimte, of de reactie van een object op de zwaartekracht. Dit laat ruimte voor de verbeelding van de toeschouwer.

Het werk van Romee van Oers is te zien in Gebouw D tussen 19:00 - 00:00 uur.

@ Romee van Oers

Huisje Boompje Beestje

Loran en Kelly, studenten aan AKV|St.Joost, creëerden een interactieve huiskamer. Zij creëerden de huiskamer om de ‘het samen zijn’ en de ‘betrokkenheid’ in de stad Breda te vergroten.

De huiskamer is te zien in De Teruggave tussen 19:00 - 00:00 uur.

@ Daan van Bommel

ZOET

Zeven alumni en afstudeerders van AKV|St.Joost exposeren in de voormalige ketelruimte de hun expositie ZOET. ZOET is een expositie waarin Bodil Havermans, Daan van Bommel, Floortje Sips, Liek van Egmond, Machiel van Hoek, Marieke Gielens en Nina van de Vondervoort op uiteenlopende en eigenzinnige wijze omgaan met de geschiedenis van de voormalige snoepfabriek 'De Faam'. 

U kunt expositie ZOET bezoeken in de Uitvindfabriek tussen 16:00 - 00:00 uur.