Cultuurnacht Breda 2019

Dit jaar vindt de Cultuurnacht Breda 2019 plaats op zaterdag 26 januari vanaf 16.00 uur. Met een uitgebreid programma met meer dan 75 deelnemers, onder wie veel alumni van AKV|St.Joost op onder andere de volgende locaties:

Handige links

© Wikke Andeweg
© Stijn Goossens

Expo IngeKOPt talent

Stichting KOP (kunstenaars ontmoetingsplaats) draagt met uiteenlopende projecten bij aan de ontwikkeling van jonge makers en het culturele aanbod in Breda. Samen met Cultuurnacht Breda selecteerde KOP vijf veelbelovende jonge makers, afgestudeerd aan AKV|St.Joost. Met werk van Wikke Andeweg, Quintus Glerum, Stijn Goossens, Iris van der Meule en Job op de Maan.

© Job op de Maan
© Iris van der Meule
© Quintus Glerum

Expo We are Next - Next talents exposed

De beeldenmakers van de toekomst! Vijf talentvolle filmmakers, designers en animatoren die niet gemist kunnen worden! Deze makers zijn Next talenten. Next is een op maat talentontwikkelingstraject voor makers die innovatief bewegend beeld maken (animatie, VR/AR, immersieve film en installaties, illustratie en design). Geïnitieerd door Playgrounds, gedragen door zeven landelijke partners. Met werk van Jelle van Meerendonk, Marleine van der Werf, Iris Frankhuizen, Dion Soethoudt en Loek Vugs.

Electron & MotMot gallery

Dwaal door het fabriekspand dat van top tot teen experimenteel gevuld is door twee gastcuratoren Iris Hagel en Juul Lit (afgestudeerd in 2018 en winnaars gastatelierprijs gemeente Breda). Zij selecteerden 26 talentvolle kunstenaars die een link hebben met Breda:
Samuel Hortulanus, Tom l'Istelle, Romee van Oers, Iris Hagel, Juul Lit, Etienne Reijnders, Juul Lit, Wencke Nilsson, Ton Cox, Marc van Buul, Kija Bedford, Lisa Stax, Toto Kersten, Bob Kraaijeveld van Hemert, van Capelle en Kramer, David Masson, BLONK & DEMOED, Tiu Jansen, Antiheld, Pim Steinmann, 'They see me rollin', Colin Peters, Antoine Stemerding, Grafische Werkplaats Raaf, Hendrik van Dijk, Frijke Coumans, Daan Kamphorst, Sander Radstaake, Daniël Lokerse, Jaimy Hop en Ramon van der Geest.

Belcrum Watertoren

In het licht van de cultuurnacht kwamen Diederik Klomberg en Berry de Jong met elkaar in contact om een GesamtKunstwerk te maken. Omdat dit jaar de waterbak in SOAB’s Belcrumwatertoren niet beschikbaar is, maar toch een belangrijk onderdeel van de watertoren blijft, onderzochten Diederik en Berry hoe de ervaring van de waterbak toegankelijk te maken is vanaf de begane grond. Middels een interactieve installatie vinden zij een manier om de echo uit de waterbak te halen en binnen het bereik van de bezoeker te brengen. Ze laten de waterbak figuurlijk beneden reflecteren, een Reflectorium….

Films in Chassé Cinema

Tussen 23.00 - 01.00 uur vertonen alumni in drie zalen van Chassé Cinema films van de afgelopen twee jaar:

Toon Donders – Getuige (2018)
Pelle Smit – OVT (2018)
Ton Cox – Directed by Nature (2018)

Bart Josten – Worlds Apart (2017)
Festus Toll – I Will Maintain (2017)
Toto Kersten – Water that birds don’t drink (2018)

Bianca Quaedvlieg – DO I FIT? (2018)
Andree van Gastel – Visions (2018)
Joris Verleg – My first vlog (2018)

 

Studio Slurp

Voormalige incubator AKV|St.Joost Studio Slurp presenteert zich tijdens de cultuurnacht in het Valkenberg park met een interactieve lichtinstallatie. Leg je hand op het paneel en breng het hart van het park tot leven!

© Studio Slurp