Chassé & St. Joost

St. Joost studenten winnen met pitch budget voor hun afstudeerfilm

Op donderdag 2 maart vond in Chassé Cinema de jaarlijkse Chassé Cultuurfonds filmpitch plaats. Eindejaarsstudenten van St. Joost presenteerden het idee voor hun eindexamenfilm aan een jury bestaande uit regisseur Dwight Fagbamila, regisseur Vincent Boy Kars en filmprojectmanager Fay Breeman. Aan het eind van de dag werden de drie gelukkige winnaars bekend gemaakt.

Chassé Cultuurfonds Film Incentives

Het Chassé Cultuurfonds stelde dit jaar 10.000 euro beschikbaar voor het realiseren van de eindexamenfilms, onderverdeeld in drie Chassé Cultuurfonds Film Incentives. Na een intensieve pitchdag, waarbij alle studenten vijf minuten de tijd hadden om hun plan te presenteren, koos de jury drie projecten uit. Leonor Plantenga won de bijdrage van 5000 euro met haar pitch voor de film Mistura. Sander Kok en Renee Schräder werden geselecteerd voor de bijdragen van 2500 euro. Het eindresultaat zal tijdens de afstudeershow van St. Joost in juli 2023 in Chassé Cinema te zien zal zijn.

Samenwerkingsovereenkomst

Begin 2022 werd een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar getekend door kunstacademie St. Joost en Chassé Theater. Hiermee willen de beide partijen inzetten op awareness, co-creatie, talentontwikkeling en ruimtegebruik. De Chassé Cultuurfonds Film Incentives zijn onderdeel van deze overeenkomst, maar de organisaties zetten ook in op inhoudelijke samenwerking. Hierbij wordt de aanwezige kennis ingezet om elkaar te versterken. Daarnaast stelt Chassé haar gebouw open voor de studenten.

 

"Chassé Cinema is al 25 jaar hét filmhuis van Breda. De artistieke film staat bij ons voorop, net als podium bieden aan talent. Daarnaast zit samenwerken in ons DNA. De relatie met St. Joost is er eentje die wij koesteren. Geweldig dat Chassé Cultuurfonds - dat bestaat dankzij donaties van particulieren en bedrijven - dit partnerschap schraagt. Jaarlijks stelt dit fonds drie mooie bedragen beschikbaar voor filmstudenten van St. Joost om hun eindexamenwerk te realiseren. Dit is talentontwikkeling optima forma. Ik ben er zeer verguld mee."

-Ruud van Meijel, directeur Chassé Theater & Cinema.