BredaPhoto Academy Project

— Presentatiedag 25 januari 2020


Tweede- en vierdejaarsstudenten Fotografie|Film doen mee aan het BredaPhoto Academy Project. BredaPhoto is een tweejaarlijks fotofestival met extra aandacht voor jong fotografie talent. In het Academy Project werkt het festival samen met tien kunstacademies uit Nederland, België, Duitsland, Finland, Tsjechië en Hongarije.

@ Vivian Bax
@ Vivian Bax
@ Vivian Bax

De 9e editie van het festival staat gepland voor 9 september tot 22 oktober 2020. In oktober 2019 lanceerde BredaPhoto het nieuwe thema ‘The best of times, the worst of times’ op een groots symposium voor studenten van alle deelnemende academies.

@ Vivian Bax
@ Vivian Bax

Op 24 januari 2020 kwamen de curatoren Reinout van den Bergh en Geert van Eyk van BredaPhoto langs op AKV|St.Joost Breda. De afdeling Fotografie|Film selecteerde een groep van 22 studenten die een breed scala aan projecten toonde; van documentaires, een VR-installatie tot fotoboeken en video-installaties. 

@ Vivian Bax
@ Vivian Bax

Voor alle studenten was het erg interessant om feedback te krijgen van buitenaf en dat alleen al maakte de dag voor alle betrokkenen een goud waard.  De curatoren werden begeleid door Bert Danckaert, verbonden aan KASK, Antwerpen. Degenen die voor de volgende ronde gaan, werken de komende weken aan hun project om het op tijd klaar te maken. Een of twee van deze studenten worden geselecteerd om hun werk tentoon te stellen op het festival in 2020.