In Memoriam: Barbara Monique Asselbergs (1978 - 2021)

Foto: Cindy van Rees

Barbara Monique Asselbergs (1978 - 2021)

Op vrijdagavond 22 oktober 2021 is onze dierbare collega en opleidingscoördinator Barbara Asselbergs na twee jaar intensieve behandelingen en zorg komen te overlijden. Haar verlies raakt ons in de kern van de gemeenschap die we met elkaar vormen. Kunstacademie St. Joost vormt een rode draad in het leven van Barbara.

Ze is er opgeleid en afgestudeerd op BA en MA niveau, heeft vanuit haar internationale praktijkervaring als ontwerper studenten lesgegeven, deed onderzoek aan het lectoraat van het Avans expertisecentrum Caradt, bracht visie op het onderzoeksdomein van een veranderend vakgebied en gaf op verbindende en inspirerende wijze leiding aan haar docententeam van de studie New Design & Attitudes.

Ook als lid van het managementteam van de kunstacademie bleef ze altijd de ontwerper aan tafel, strategisch, analytisch maar ook sociaal en humorvol. Dat alles paste haar als geen ander en deed ze met volle overtuiging. Barbara heeft ons laten zien hoe je als mens leven en werk kunt verenigen en hoe belangrijk je rol als ontwerper in de samenleving is. We missen haar.

‘Als ontwerper kijk ik naar de manieren waarop burgers een actieve rol kunnen spelen in het vormgeven van hun stad, en hoe nieuwe media en technologie daaraan kunnen bijdragen.’ Barbara Asselbergs

De uitvaart zal op dinsdag 2 november in besloten kring om 11.00 uur plaatsvinden. Vanaf woensdag 3 november is er voor iedereen gelegenheid om Barbara te herdenken: op beide academielocaties wordt een gedenkplek ingericht die te bezoeken is tijdens de reguliere openingstijden. Een boodschap voor de familie of een herinnering aan Barbara kan daar worden achtergelaten, evenals in het online herinneringsboek: https://ode-uitvaartbegeleiding.nl/condoleance met code: a95fc. 

Foto: Annechien de Fauw - Baan Hofman