Animatie talent krijgt podium én ontwikkelen skills in masterclasses met internationale helden uit het werkveld

Partnership Keep an Eye Foundation en St. Joost school of Art & Design van start gegaan! 

In september 2021 is de minor Development for Visual Storytelling van start gegaan op de kunstacademie St. Joost School of Art & Design. De eerste editie van dit programma voor derdejaars studenten richt zich op animatie- en illustratiestudenten die ervaring opdoen om als visual storytelling professional een idee voor een graphic novel, story book, TV-serie, film of VR ervaring te ontwikkelen. 

Mede dankzij de samenwerking met de Keep an Eye Foundation wordt in dit programma een omvangrijk netwerk van internationale professionals op dit gebied betrokken: de studenten leren van hun eigen helden én bouwen een relevant netwerk op. 
 

Masterclass #1: Mark Hoffmeier uit Los Angeles 
De reeks masterclasses werd op 3 september afgetrapt met een digitaal bezoek van Mark Hoffmeier, schrijver van onder andere Power Rangers, Scooby Doo en de Spiderman TV series. De klas hing aan zijn lippen toen hij vertelde over zijn directe samenwerking met o.a legendes Stan Lee en Bill Hanna en liet veel voorbeelden zien van pitch materiaal ter inspiratie. De studenten hebben eerder die week aan een concept gewerkt waarvan ze de eerste ideeën aan Mark mochten pitchen. Het resultaat: de studenten, expert en docenten enthousiast! 
 
"At this stage of my career, I really enjoy talking to students and young people to help them harness their creative visions. So much in this industry, and in the world, hinges on encouraging creativity." 
– Mark Hoffmeier. 

MA Animation talent krijgt podium op Playgrounds
Op donderdag 7 oktober wordt de Animation Talent Award uitgereikt aan een recent afgestudeerde student aan de Master Animation van MIVC in het plenaire programma van Playgrounds festival. De prijs is mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation. Stay tuned!
 

...
...
...