Rondje stad en sfeer

...

Studeren in een van de St. Joost steden is op en top gezellig! Er is ook van alles te doen in je vrije tijd. Ontdek de stad die jouw studententijd nog leuker gaat maken!

Breda

Jij gaat studeren in Breda. Hier lees je meer informatie over studentenkamers, werken, sporten en studentenverenigingen in deze St. Joost stad. Ook kun je alvast sfeer proeven. Bekijk daarvoor de video waarin Avansstudent Gijs je de leukste plekken van Breda laat zien.

Op kamers

Zoek je een kamer in Breda? Schrijf je dan in bij Klik voor Kamers, een samenwerkingsverband van 3 Brabantse woningcorporaties. Dat kan al een jaar voordat je aan je opleiding begint. Of maak een account aan op de website StadHuis. Zo blijf je op de hoogte van het actuele woonaanbod. Er zijn ook veel commerciële huurbemiddelingsbureaus actief. Heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven als inwoner van de gemeente Breda.

Werken

Je vindt zo een leuke bijbaan in Breda. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Ook kun je bij St.Joost als promostudent aan de slag. Dan help je tegen betaling tijdens Open dagen of bij evenementen van de kunstacademie. 

Sport

Als student van St. Joost School of Art & Design koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij BRESS, de Bredase stichting voor studentensport. Daarmee kun je onbeperkt deelnemen aan meer dan 50 sporten. Voor sommige sporten betaal je een extra vergoeding. Volg je een opleiding in Breda, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studentenverenigingen

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Breda aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In Breda zijn de studentenverenigingen Ichthus BredaSV MaximusPhileas Fogg en SV Virgo actief. Avans Breda heeft ook een toneelvereniging voor studenten.

's-Hertogenbosch

Jij gaat studeren in ‘s-Hertogenbosch. Hier lees je meer informatie over studentenkamers, werken, sporten en studentenverenigingen in deze St.Jooststad. Ook kun je alvast sfeer proeven. Bekijk daarvoor de video waarin Avansstudent Paulien je de leukste plekken van ‘s‑Hertogenbosch laat zien.

Op kamers

Zoek je een kamer in ‘s-Hertogenbosch? Schrijf je dan in bij StudentRoomsBrabant. Hier vind je studentenkamers die je kunt huren bij woningbouwverenigingen in de regio. Er zijn ook veel commerciële huurbemiddelingsbureaus actief in en rond 's-Hertogenbosch. Heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven als inwoner van de gemeente ’s-Hertogenbosch

Werken

Je vindt zo een leuke bijbaan in ’s‑Hertogenbosch. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Ook kun je bij St. Joost School of Art & Design als promostudent aan de slag. Dan help je tegen betaling tijdens Open dagen of bij evenementen van de kunstacademie. 

Sport

Als student van St.Joost koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij Sportiom. Daarmee kun je onder andere zwemmen, squashen, schaatsen en aan fitness doen. Ook maak je met je studentensportkaart gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten. Met een iets duurdere sportkaart kun je deelnemen aan verschillende aquasporten.

Volg je een opleiding in ‘s‑Hertogenbosch, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studentenverenigingen

Als je tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in ’s‑Hertogenbosch aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In ’s‑Hertogenbosch zijn de studentenverenigingen SV Animoso en Ichthus ’s‑Hertogenbosch actief. Studentondernemers van Avans Hogeschool kunnen ook terecht bij de Bossche businessclub Eigenaardig

Ontdek

Ontdek wat de stad nog meer te bieden heeft op de site Studeren in Den Bosch.

Sfeer proeven

We kunnen je nu de gebouwen van St. Joost School of Art & Design nog niet laten zien. Maar online is er wel sfeer te proeven. Op het Youtube-kanaal van St. Joost staan verschillende video’s over studeren bij St. Joost. Bekijk nog meer informatie over studeren bij St. Joost School of Art & Design in Breda en ’s-Hertogenbosch.