Regel zelf je inschrijving

Cindy van Rees

Voordat je bij St. Joost School of Art & Design start, is het belangrijk dat je inschrijving helemaal is afgerond. Bekijk alle punten waar je aan moet denken.

Maak je aanmelding definitief

Het is belangrijk dat je je aanmelding echt helemaal afrondt. Volg hiervoor het stappenplan voor aanmelden dat we voor je hebben gemaakt. Check op studielink.nl de berichten in je dashboard. Dan weet je precies welke acties je moet ondernemen. Alle stappen moeten uiterlijk 31 augustus afgerond zijn. Zo niet, dan mag je geen onderwijs volgen bij St. Joost. Zorg er dus voor dat je, voordat je lekker vakantie gaat vieren, alles goed hebt geregeld. Wel zo relaxed.

Post van St. Joost School of Art & Design

Check ook regelmatig je mailbox op berichten die je krijgt van St. Joost. Zodra je inschrijving compleet is, ontvang je een e-mailadres van Avans Hogeschool. Vanaf dat moment ontvang je alle informatie op dit emailadres. Check dit dus regelmatig! Regel de zaken waarom gevraagd wordt direct. Wel zo handig, dan hoef je daar niet meer aan te denken en kun je eind augustus met een gerust hart met je opleiding starten.

Collegegeld

Je collegegeld betaal je rechtstreeks aan Avans Hogeschool. Betalen kan alleen via een digitale machtiging. Halverwege juni kun je deze machtiging invullen. Je ontvangt hiervoor een melding via Studielink. Het werkt eenvoudig.

Studiekosten

Je studiekosten zijn afhankelijk van je gekozen studie en bedragen gemiddeld per jaar €1000,-. Om opdrachten te kunnen uitvoeren moet je gedurende het jaar materiaal en eventueel gereedschap aanschaffen. De academie organiseert met enige regelmaat excursies en bezoeken aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland waarvoor een bijdrage wordt gevraagd. Voor alle studierichtingen heb je een laptop nodig. Mocht je deelnemen aan workshops, projecten, lezingen en/of een minor die op de andere studielocatie aangeboden worden, dan kan het zijn dat je extra reiskosten moet maken.

Museumkaart

Toegang tot musea etc. moet je zelf betalen, maar met het Cultureel Jongerenpaspoort (CJP) of de Museumjaarkaart heb je dat er zo uit. Het Cultureel Jongerenpaspoort (CJP) is verkrijgbaar bij het VVV of via de websites cjp.nl. De Museumkaart is te koop via https://www.museumkaart.nl. Regel dit al in de zomer! Het eerste museumbezoek is meteen na de introductieweek.

Taaltraining

Taalvaardigheid in Nederlands en Engels is belangrijk, ook voor Kunst- en Vormgevingsstudenten. In september krijg je een taaltoets. Daar kan het advies uit rollen om mee te doen aan een taaltraining.

Voor Nederlands is dit via de online cursus Hogeschooltaal http://hogeschooltaal.nl. Deze training kan je op ieder moment en in eigen tempo volgen, indien gewenst. De kosten hiervoor zijn € 55,- voor de hele studieperiode en zijn voor eigen rekening van de student. Voor Engels biedt St.Joost School of Art & Design een training binnen het lesprogramma aan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Werkplek thuis

Zorg dat je een goede en rustige thuiswerkplek hebt met goede verlichting. Het hoeft niet groot te zijn, maar wel ingericht om geconcentreerd te werken. Je hebt ruimte nodig om te tekenen en te schilderen. Richt jouw werkplek zo in dat je wat werk kan ophangen (tekeningen, foto's, inspiratiebronnen) en dat je de spullen waarmee je werkt even kan laten liggen. Voor het volgen van de online lessen heb je een computer met een goed werkende camera, microfoon en internetverbinding nodig.

Via SURFspot.nl kan je zelf verschillende software, clouddiensten en hardware aanschaffen met speciale onderwijskorting. Je logt in met je Avans-account. Via SURFspot kan je ook advies vinden over de aanschaf van een computer. Alle informatie over SURFspot.nl lees je hier.

Materialen

Je ontvangt aan het begin van het schooljaar een lijst met (teken)materialen die je aan moet schaffen.

Uitleen

De academie heeft veel professionele apparatuur ter beschikking. Deze apparatuur kun je lenen van de academie. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze informatie ontvang je als je start met jouw opleiding.

OV-jaarkaart

De OV-jaarkaart bestaat uit de keuze voor vrij reizen op werkdagen of in het weekend. Bedenk bij deze keuze dat reiskosten voor excursies, tentoonstellingsbezoeken en voor gezamenlijke activiteiten op beide locaties van de academie, voor rekening van de student zijn. Deze activiteiten worden op werkdagen gepland.

Studiefinanciering

Kijk of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.