STER – Catherina Iosifidis

Catherina Iosifidis ontving de Sint Joostpenning 2019 voor haar korte film STER. Een prijs die de gemeente Breda jaarlijks uitreikt aan het meest veelbelovende talent uit het laatste studiejaar van AKV|St.Joost.

Catherina Iosifidis’ afstudeerfilm STER draait om Stella, een onzekere tiener die zichzelf constant vergelijkt met de andere meisjes op een dansschool waar ze repeteert. Ze spiegelt zich vooral aan Maud, die schijnbaar overlopend van zelfvertrouwen haar solo’s danst. Met de camera dicht op de huid en opvallend genoeg zonder ook maar een noot muziek, duikt Iosifidis in de complexe belevingswereld van een tienermeisje.

Catherina Iosifidis: “Als ik terugkijk naar mijn afstudeerjaar was het best heftig. Het voelde alsof ik nu eindelijk iets maakte voor de buitenwereld. Ik heb het allemaal best groot aangepakt, met een groot team gewerkt en veel nieuwe mensen daardoor ontmoet. Ik financierde mijn project door middel van crowdfunding en ik had echt de vrijheid om te doen wat ik wilde. Het was een hectisch proces waar ik ook heel zelfstandig door ben geworden. Ik heb letterlijk en figuurlijk gevochten voor deze film en ben blij met het resultaat.” 

STER draaide op Cinekid en was genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Live-Action. Hij draait daarnaast eind november 2019 op Eindhoven Film Festival.

STER
STER