Ik zie alleen maar kleur - Larice Schuurbiers

In juni 2019 studeerde Larice Schuurbiers af met haar project ‘Ik zie alleen maar kleur’. In dit project staan trotsheid en vreugde van de zwarte identiteit centraal. Hierover schreef Lorelinde Verhees voor Metropolis M:

Larice Schuurbiers met haar reeks: "Ik zie alleen maar kleur"

“Ik zie alleen maar kleur, het werk van Larice Schuurbiers (fotografie) is een pleidooi voor intersectioneel denken in relatie tot de rol die beeld hierin speelt en kan spelen. Een interessante benadering van Schuurbiers, die zich hiermee zowel met haar medium bezig houdt als geëngageerd opstelt.

Haar werk bestaat uit een fotoserie van zwarte vrouwen en mannen, in samenwerking met hen ontstaan (hoe wil je afgebeeld worden?) en het door haar opgerichte Platform Bewust. Hiermee organiseert ze events en talks op de academie vanuit de perspectieven van huidskleur, genderidentiteit en seksualiteit. Haar overtuiging, professionaliteit en de omvang van haar eindexamenwerk zijn indrukwekkend. Schuurbiers is persoonlijk betrokken bij haar thema's, ze wil met haar project deel gaan uitmaken van positieve verandering.”

© Larice Schuurbiers
© Larice Schuurbiers
© Larice Schuurbiers