Open Talk door Business Club Breda

Business Club Breda is te gast in de kapel op St. Joost in Breda en organiseert een interactieve talk. Iedereen is welkom! Tickets zijn te verkrijgen via de website van Business Club Breda.

 

Woensdag 22 november
16:30 inloop, start programma 17:00
Locatie: Kapel St. Joost School of Art & Design
Beukenlaan 1, Breda

 

> Tickets reserveren

 

 

BrainFuel #2 met Margriet Sitskoorn

De interactieve talk HersenHack is een zeer toepasselijk thema voor onze tweede BrainFuel. Waarom zijn we gevoelig voor nepnieuws, kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan, lijkt angst te regeren, en hoe komt het dat groepen zo makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in de werking van je hersenen.

 

Sitskoorn laat ons zien hoe de informatieverwerking van je hersenen niet altijd meer aansluit op de informatievoorziening van de huidige wereld en hoe dit leidt tot persoonlijke sores én wereldproblemen. Ze laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en misbruik – van maken. Sitskoorn legt ook uit hoe je je hiertegen kunt wapenen en hoe je je hersenen als het ware kunt updaten zodat ze beter zijn toegerust voor de wereld van vandaag. Kortom door een HersenHack kan je beter zien, beter denken en beter handelen.

 

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan Tilburg University en big-geregistreerd neuropsycholoog. Naast haar wetenschappelijke werk publiceert zij in verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s en een veelgevraagd (internationaal) spreker.

 

Klik hier voor meer informatie